Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (20 Nisan 2022): Mülteci tartışması siyaseti nasıl şekillendiriyor? & Kiralar artmaya devam ediyor

Mülteciler Türkiye siyasetinin gündeminde. Muhalif liderlerin “geri gönderme” açıklamalarına başta karşı çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Suriyelilerin onurlu geri dönüşü” için çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Türkiye halkı meseleye nasıl bakıyor? Mülteci tartışması siyaseti nasıl şekillendiriyor? Türkiye Raporu Direktörü, kamuoyu araştırmacısı Can Selçuki, Gündem’de Şükran Şençekiçer’in sorularını yanıtladı.

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde, kiralar son bir yılda yüzde 133 arttı. Bu artışa rağmen konut satışlarındaki artış yükseldi. Ev sahipleri daha fazla kâr elde etmek için yabancı kiracıları tercih ediyor, konut bulmak zorlaşıyor. Kira fiyatlarının en çok yükseldiği illerden bazıları ise Antalya, Muğla ve İzmir gibi yazlık beldelere de ev sahipliği yapan kıyı şehirleri. Medyascope’a konuşan kiracılar ve gayrimenkul danışmanları, kira bedelleri nedeniyle özellikle bu şehirlerde görev yapan kamu çalışanlarının ev bulmakta zorlandıklarını ve öğrenciler gibi birden fazla kişinin bir araya gelerek ortak ev tuttuğunu anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.