NBA playofflarında birinci tur heyecanı devam ediyor – “Yılın Savunma Oyuncusu” ödülünün sahibi Marcus Smart

NBA playoff heyecanı birinci tur maçlarıyla devam ediyor. Sürpriz sonuçların da alındığı geceye Brandon Ingram damga vurdu. Medyascope Spor Servisi olarak gecenin öne çıkanlarını sizin için hazırladık.

Brandon Ingram’ın gecesi

NBA playofflarında birinci tur heyecanı bu sabah (20 Nisan) oynanan üç karşılaşma ile devam etti. Batı Konferansı lideri Phoenix Suns’ın Batı sekizincisi New Orleans Pelicans’ı konuk ettiği karşılaşmada, Pelicans büyük bir sürprize imza atarak 125-114’lük skorla rakibini mağlup ederek seride durumu 1-1’e getirdi. Pelicans cephesinde Brandon Ingram 37 sayı 11 ribaund 9 asistlik performansı ile geceye damga vururken, CJ McCollum ise 23 sayı 8 ribaund 9 asist ile galibiyetin mimarlarından oldu. Suns’ta ise Devin Booker sakatlığı sebebiyle maçı tamamlayamazken 24 dakikada ürettiği 31 sayı mağlubiyete engel olamadı.

Brandon Ingram ve CJ McCollum ikilisinin galibiyet getiren performansından kesitler:

https://twitter.com/B2BFR/status/1516665597324632064

Karşılaşmanın özeti:

Miami Heat doludizgin devam ediyor

Gecenin bir diğer karşılaşmasında ise Doğu Konferansı lideri Miami Heat, Doğu sekizincisi Atlanta Hawks karşısında 115-105’lük galip geldi ve seride durumu 2-0’a getirdi. Ev sahibi Miami Heat’in yıldızı Jimmy Butler 45 sayı 5 ribaund ve 5 asistlik performansı ile kişisel playoff sayı rekorunu kırdı. Atlanta Hawks’ta ise Trae Young’ın 25 sayı 6 ribaund 7 asistlik performansla mücadele etti.

Karşılaşmanın özeti:

Jimmy Butler’ın kusursuz performansı:

Ja Morant seriyi 1-1’e getirdi

Batı Konferansı ikincisi Memphis Grizzlies ile Batı yedincisi Minnesota Timberwolves arasında oynanan karşılaşmada ise, ev sahibi Grizzlies 124-96’lık skorla rakibini mağlup ederek seride durumu 1-1’e getirdi. Grizzlies’te Ja Morant 23 sayı 9 ribaund 10 asistle yıldızlaşırken, Timberwolves’ta Anthony Edwards 20 sayı kaydetti.

Ja Morant’ın galibiyet getiren performansı:

Karşılaşmanın özeti:

“Yılın Savunma Oyuncusu” Marcus Smart oldu

NBA normal sezon ödüllerinden “Yılın Savunma Oyuncusu” ödülünü (Defensive Player of the Year) Boston Celtics’in 28 yaşındaki gardı Marcus Smart kazandı.

1995-1996 sezonunda Gary Payton’ın aldığı ödülden bu yana ödülü alan ilk gard olurken, aynı zamanda da 2007-2008 sezonunda Kevin Garnett’ten sonra ilk kez DPOY ödülü alan Boston Celtics oyuncusu olarak kayıtlara geçti.

Gary Payton, “Yılın Savunma Oyuncusu” ödülünü kendi elleriyle Marcus Smart’a verdi:

https://twitter.com/FanSided/status/1516194144846159873?ref_src=twsrc%5Etfw

“Yılın Savunma Oyuncusu” ödülü için yapılan oylamanın sıralaması:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Paylaş