Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rus sporcular, Wimbledon Tenis Turnuvası’ndan men edilebilir – Daniil Medvedev, Andrey Rublev ve Anastasia Pavlyuchenkova’nun akıbetleri belirsiz

Spor gazetesi Sportico, Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaş nedeniyle Rus sporcuların bu yıl Wimbledon Tenis Turnuvası’nda mücadele edemeyeceğini öne sürdü. Söz konusu kararın alınması durumunda, erkeklerde dünya iki numarası Daniil Medvedev ve sekizincisi Andrey Rublev, Wimbledon’da boy gösteremeyecek. 

Sportico: “Rus sporcular, Wimbledon Tenis Turnuvası’ndan men edilecek”

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaş, Rus sporcuların kariyerlerini etkilemeye devam ediyor. Spor gazetesi Sportico, Rus sporcuların, tenis sporunun en eski ve en prestijli turnuvası olarak gösterilen Wimbledon Tenis Turnuvası’nda bu yıl mücadele edemeyeceğini yazdı.  

Reuters’ta yer alan habere göre Sportico, turnuvayı organize eden All England Lawn Tennes Club’ın (AELTC), Rusya ve Belaruslu sporcuların katılımı konusunda İngiliz hükümetiyle görüşmelerde bulunduğunu duyurdu. Organizatörler gazeteye, turnuvaya yapılacak son başvuru tarihinden önce bir karar açıklamayı planladıklarını söyledi. Söz konusu yasak kararının alınması durumunda, erkeklerde dünya iki numarası Daniil Medvedev ve sekizincisi Andrey Rublev’in yanı sıra kadınlarda 15. sırada yer alan Anastasia Pavlyuchenkova da Wimbledon’da boy gösteremeyecek. 

Sportico kaynaklı habere göre, Belaruslu sporcuların Wimbledon Tenis Turnuvası’ndan men edilip edilmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı. Dünya tenis otoriteleri, geçen ay aldığı karar ile Rusya’nın takım etkinliklerine katılmasını yasaklamış ancak yine de oyuncularının Grand Slam ve diğer tur etkinliklerinde yarışmasına izin vermişti. 

Kaynak: Sportico, Reuters

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.