Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan trol açıklaması: “Kimin, kimin sahibi olduğunu herkes biliyor, bu konuyu kapatmam”

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun tutuklanmasının ardından, daha önce TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile yaptığı söyleşi ve o söyleşiye ilişkin sosyal medyada paylaşılan fotoğraf trol tartışmalarına neden oldu. Kendisini hedef alan Cumhur Frankfurt isimli Twitter kullanıcısına, “Trollerle muhatap olmadım, prensibimi bozuyorum, terbiyesizlik yapma” yanıtını veren Şentop, bugün (20 Nisan) yaptığı açıklamada, “Kimin, kimin sahibi olduğunu herkes biliyor, bu konuyu kapatmayacağım” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, kişisel verileri yasadışı yollarla elde ettiği iddiasıyla tutuklanan gazeteci İbrahim Haskoloğlu ile daha önce yaptığı bir söyleşi nedeniyle hedef alındı. Paylaşımlarıyla AKP destekçisi olduğu görülen Cumhur Frankfurt isimli Twitter kullanıcısı, “Arkadaşa temiz tütün ve don lazımmış” yazarak Şentop’u etiketledi. Şentop, Twitter hesabından, önce “Cumhur Frankfurt. Terbiyesizlik yapma” diye yazdı. Ardından da ikinci bir tweet atarak, “Trollerle muhatap olmadım bugüne kadar. İlk defa bozuyorum prensibimi. Ama suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken cevabı vermek icab ediyor bazen” diye tepki gösterdi. 

“Sahibiyle görüş dediler”

TBMM bahçesinde yapılan 23 Nisan etkinliğinin ardından gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Şentop, kendisini hedef alan tweeti, “sosyal medya saldırısı” olarak tarif etti ve şunları söyledi:

Cumhur Frankfurt adlı Twitter kullanıcısı, bu tweetini daha sonra sildi.

Uzun zamandır kayıtdışı siyasetle mücadele ediyoruz. Biz hep bununla mücadele ettik. Akşam bir sosyal medya saldırısı ile karşı karşıya kaldım. Ankara küçük yer, kimin, kimin sahibi olduğunu herkes biliyor. Sosyal medya saldırısına maruz kaldığımda arayan milletvekili arkadaşlarım, ‘Cevap verme, sahibiyle görüş’ dediler. Ben bunu uygun bulmadım, ben düz siyaset yaparım. Sosyal medya bunun mecrası değil, daha önce de cevap vermek gibi bir tutumum olmadı.

“Bu konuyu kapatmam”

Şentop, sosyal medya üzerinden kendisine yönelik “saldırıya” ilişkin “Bu konuyu kapatmayacağım” dedi ve bunun “parti içinde bir tartışma olup olmadığı” sorusuna şu yanıtı verdi:

Siyaset yapılacaksa, bizim siyaset geleneğimizin ahlakına uygun olarak yapılmalı. Aynı siyasi görüşten gibi davranarak, bazı yerlere cevap yetiştirerek, kendilerince güç elde ettiğini düşünenler bunu şahsi çıkarları için kullanıyorlar. Kimsenin buna müsaade etmemesi lazım.”

Şentop soruları yanıtlarken, geçen aylarda “görevden affını isteyen” eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kayınpederi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç da yanındaydı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.