Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague playoff birinci maçı: Anadolu Efes, zorlu Milano deplasmanından galibiyet çıkardı

Turkish Airlines EuroLeague çeyrek final eşleşmesi ilk maçında, temsilcimiz Anadolu Efes, AX Armani Exchange Milano karşısında 64-48’lik skorla galip geldi ve seride 1-0 öne geçti. Deplasmanda aldığı bu galibiyet ile ev sahibi avantajını da eline alan lacivert beyazlılarda, 16’şar sayı ile oynayan Vasilije Micic ve Shane Larkin galibiyetin mimarları oldu. Ev sahibi ekipte ise Nicolo Melli’nin 10 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

İlk çeyrekte iki takım da skor üretmekte çok zorlansa da AX Armani Exchange Milano, Nicolo Melli’den bulduğu 7 sayı ile çeyreği Anadolu Efes karşısında 16-11’lik üstünlükle kapatmayı bildi. Anadolu Efes’te ise ilk çeyrekte Bryant Dunston ürettiği 6 sayı ile takımının skora tutunmasını sağladı.

İkinci çeyrekte ise savunmada vidaları iyice sıkıştıran Anadolu Efes karşısında İtalya temsilcisi, çeyreğin bitimine 3 dakika 6 saniye kala Ben Bentil’in köşeden bulduğu 3-sayılık basket ile ilk sayılarını bulabildi. İkinci periyotta Ben Bentil’in üç adet 3-sayılık basketi ile bulduğu 9 sayı haricinde yalnızca Nicolo Melli’nin tek serbest atış isabetiyle 10 sayı üreten Milano ekibi, devreyi 29-26 geride kapattı. İkinci çeyrekte Anadolu Efes, ilk çeyrekte hiç katkı alamadığı Micic ve Larkin ikilisinden bulduğu 8 sayı ile daha üretken gözüktü.

Karşılaşmanın ikinci devresine etkili bir giriş yapan Anadolu Efes, 15-2’lik seri ile farkı çift hanelere kadar çıkarmayı başarırken, Vasilije Micic’in elinden 8 sayı kaydetti. AX Armani Exchange Milan ise dış şutlarda bir türlü yakalayamadığı istikrar ve Anadolu Efes’in etkili savunması karşısında skor üretemeyişinin sonucunda üçüncü çeyrekte de yalnızca 8 sayı üretebildi. Anadolu Efes ise çeyreğin son saniyesinde Elijah Bryant’ın kaydettiği 3- sayılık atış ile son çeyreğe 46-34’lük üstünlükle girdi.

Son çeyrekte de Anadolu Efes, etkili savunması ve Larkin-Micic ikilisinin oyunu tamamen kontrolü altına almasıyla birlikte farkın kapanmasına izin vermedi ve sahadan 64-48’lük skorla galibiyetle ayrıldı.

Anadolu Efes adına da verimli bir hücum günü olmamasına rağmen, etkili savunması ve ribaundlarda göstermiş olduğu yüksek gayret sayesinde kurduğu üstünlük galibiyette kilit rol oynadı. İki yıl sonra ilk kez temsilcimizi (yarıda kalan pandemi sezonundan sonra) savunma gücüyle kazanmış olduğu bir maçına tanıklık ettik. Elindeki oyuncu kadrosu ve yıldızları ile birlikte hücum konusunda sıkıntı yaşama ihtimali düşük olan Anadolu Efes’in savunmada da bu denli yüksek seviyelere çıkabileceğini göstermesi, arka arkaya (back to back) EuroLeague şampiyonluğu umutlarını da kuvvetlendirdi.

Ergin Ataman’ın galibiyet sonrası röportajı:

Anadolu Efes’in galibiyetinin rakamları:

Müsabakanın özeti:

Gecenin diğer EuroLeague playoff müsabakasında, Barcelona evinde Bayern Münih’i 77-67 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler