Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li Çakırözer, Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaret etti: “1633 günlük hukuksuzluk bitmeli, Kavala derhal özgürlüğüne kavuşmalı”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gezi davası kapsamında 1 Kasım 2017’den beri tutuklu olan iş insanı Osman Kavala’yı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Yarın (22 Nisan) görülecek duruşma öncesi Osman Kavala için özgürlük çağrısında bulunan Çakırözer, “Artık 1633 günlük bu zulüm, bu utanç bitmeli. Kavala bir an önce özgürlüğüne kavuşmalı” dedi.

Gezi olaylarıyla ilgili davanın dördüncü duruşması yarın Çağlayan’daki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, davanın tek tutuklu sanığı iş insanı Osman Kavala’yı tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Kavala’nın 1633 gündür haksız ve hukuksuz olarak cezaevinde tutulduğuna dikkat çeken Çakırözer, şöyle konuştu:“Hakkında bir beraat, iki tahliye kararı var. AİHM’in tutukluluğunun hak ihlali olduğu kararı ile Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım uygulama kararı var. Buna rağmen gerçekleşen duruşmalarda Kavala tahliye edilmedi. Meclis’e getirilen her yargı paketinde, İnsan Hakları Eylem Planı’nda ifadesi, düşüncesi nedeniyle kimse cezaevine girmeyecek deniliyor. Cezaevlerindeki düşünce suçlularının üzerine kilit üstüne kilit vuruluyor. Artık Osman Kavala’ya çektirilen eziyete, bu utanca son verilmeli. Osman Kavala derhal özgür kalmalı.”

Gezi davasının tüm sanıkları için beraat çağrısında bulunan Çakırözer, “Gezi yüzbinlerce insanın anayasal protesto hakkını kullandığı bir harekettir. Buradan bir suç unsuru çıkarılması akla, mantığa sığdırılamaz. Gezi davasında da tüm sanıklar için derhal beraat kararı verilmeli ” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.