Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kenyalı atlet Mutua, erkek arkadaşının evinde ölü bulundu

Kenyalı atlet Damaris Muthee Mutua, kendisi gibi atlet olan Etiyopyalı erkek arkadaşı Koki Fai’nin evinde ölü bulundu. Cinayet zanlısı Fai’nin Etiyopya’yı terk ettiği düşünülüyor.

Kenyalı atlet Mutua, erkek arkadaşı Koki Fai’nin evinde ölü bulundu

Damaris Muthee Mutua

Bahreyn adına yarışan Kenya doğumlu kadın atlet Damaris Muthee Mutua, kendisi gibi atlet olan Etiyopyalı erkek arkadaşı Koki Fai’nin evinde ölü bulundu. Yerel polis şefi Tom Makori, AFP haber ajansına verdiği demeçte, uzun mesafe koşucusu Mutua’nın cesedinin Rift Vadisi kasabası Iten’deki evde “çürümek üzereyken” bulunduğunu açıkladı. Mevcut deliller ışığında hafta sonu öldürüldüğü düşünülen 28 yaşındaki atletin, Iten’de yüksek irtifa antrenmanı yaptığı öğrenildi. Cinayet zanlısı Fai’nin ise ülkeyi terk ettiği düşünülüyor.

Etiyopya Atletizm Federasyonu, yaşanan vahim olayın ardından yaptığı açıklamada, Mutua’nın ailesine ve arkadaşlarına taziyelerini iletti ve Mutua’yı “kahraman bir atlet” olarak nitelendirdi. 

Agnes Tirop

Öte yandan Damaris Mutua, Iten’de öldürülen ilk kadın atlet değil. 2017 ve 2019’da kadınlar 10 bin metrede dünya üçüncüsü olan Kenyalı Agnes Tirop da 13 Ekim 2021’de evinde bıçaklanmış halde ölü bulunmuş ve Tirop’un ölümünden sorumlu tutulan eşi tutuklanmıştı.

Kaynak :BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.