Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mad Man ve Broadway’in başarılı aktörü Robert Morse hayatını kaybetti

Kariyerindeki başarılı performanslarıyla iki Tony ödülü ve bir Emmy ödülü kazanan Robert Morse, 90 yaşında hayatını kaybetti.

Drama dizisi Mad Men’in yıldızlarından Robert Morse, 90 yaşında hayatını kaybetti. Morse, canlandırdığı Bert Cooper rolüyle dizideki reklam ajansı Sterling Cooper’ın başkanıydı.

İsmini Shepherd Mead’in çok satan kitabından uyarlanma How to Succeed in Business Without Trying filminde duyuran ve performansıyla müzikal kategorisinde Tony Ödülü’nü kazanan Morse, 60 yıllık kariyerine yaklaşık 100 tiyatro oyunu, televizyon dizisi ve filmde sığdırdı.

1990 yılında Tru adlı tiyatro oyununda canlandırdığı Truman Capote rolüyle bir kez daha Tony ödülünü kazanan Morse, hem tiyatro hem de müzikal kategorilerinde bu ödülü kazanan dört kişiden biri olarak tarihe geçmişti. Morse, üç yıl sonra televizyonda canlı yayınlanan performansıyla Emmy Ödülü’nü de kazanmıştı.  

Mad Men’de canlandırdığı rol, Morse’u uluslararası üne kavuşturdu. Morse, beş Emmy ödülü adaylığı ve bir Screen Actor’s Guild ödülü kazandı. 

Yazar, yapımcı ve Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Larry Karaszewski, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili dostum Bobby Morse 90 yaşında vefat etti. Büyük bir yetenek ve güzel bir ruh. Oğlu Charlie ve kızı Allyn’e sevgiler. Yıllar boyunca Bobby ile takılmaktan çok eğlendim – People v OJ’yi çektik ve pek çok gösterime ev sahipliği yaptık.”

Kaynak: Guardian

Derleyen: Kağan Korkmaz

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.