Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Amerika’da kaynak ve yatırım arayışında

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizleri düşürme ısrarı ve Merkez Bankası’nın da (MB) bu doğrultuda kararlar alarak faizleri yüzde 19’dan 14’e düşürmesiyle başlayan ekonomik krizin ardından iktidarın kaynak ve yabancı yatırımcı bulma arayışı sürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kaynak ve yatırımcı bulmak için Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) finans sektörünün üst düzey yöneticileriyle görüşmelerini sürdürüyor.

ABD’de bir süredir görüşmelerde bulunan Nebati, ekonomi ve iş dünyasının önde gelen sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile görüştüklerini, Türkiye’ye neden yatırım yapmaları gerektiğini anlattıklarını söyledi. Nebati, kişisel Twitter hesabından şunları yazdı:

ABD’nin ekonomi ve iş dünyasının önde gelen STK’larından Uluslararası Mutabakat için İş Konseyi’nin (@BCIU) düzenlediği toplantıda; sağlık hizmetleri, altyapı, bankacılık ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin üst düzey yöneticileri ile bir araya geldik. Toplantıda, şirketlerin Türkiye’de mevcut ve planlanan yatırımları ile faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Kendilerine Türkiye’nin ekonomik görünümü hakkında bilgi vererek, neden ülkemize yatırım yapmaları gerektiğini bir kez daha vurguladık.”

ABD’de dünkü (20 Nisan) G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’nda küresel enflasyonist baskılar ve emtia fiyatlarındaki gelişmelerin ele alındığını, bu gelişmelerin ışığında, olumsuz yayılmalar ve toparlanmaya yönelik risklere karşın G20 olarak  beraber hareket etmenin önemi üzerinde durduklarını belirte Nebati, diğer temasları hakkında da şunları söyledi:

“Katıldığımız diğer oturumda ise pandeminin düşük gelirli ülkelerde oluşturduğu, küresel borçluluk seviyeleri başta olmak üzere kırılganlıkları ortaya koyduk. Bu kırılganlıkların giderilmesi adına politika önceliklerimizi paylaştık ve atılacak adımlarda ülkelerin spesifik durumlarının dikkate alınması ihtiyacını öne çıkardık.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.