Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de çeyrek final heyecanı devam ediyor: Anadolu Efes 2-0 için parkede

Turkish Airlines EuroLeague’de çeyrek final mücadeleleri dün oynanan iki karşılaşma ile devam etti.

Real Madrid- Maccabi Playtika Tel Aviv: 84-74

Real Madrid konuk ettiği Maccabi Playtika Tel Aviv’i 84-74’lük skorla mağlup etti ve seride 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekipte Fabien Causeur 20 sayı, 4 ribaund, 5 asistle yıldızlaştı. Maccabi Playtika Tel Aviv’de ise Scottie Wilbekin 20 sayı kaydetti.

Karşılaşmanın özeti:

Olympiacos-AS Monaco: 71-54

Gecenin diğer karşılaşmasında ise Olympiacos evinde ağırladığı AS Monaco’yu 71-54’lük skorla mağlup etti ve seriyi 1-0’a getirdi. Yunanistan temsilcisinde Shaquielle McKissic ve Georgios Printezis 12’şer sayı ile mücadele etti. AS Monaco’da ise Mike James ve Donta Hall’un 10’ar sayılık performansları yeterli olmadı.

Shaquielle McKissic’ten gecenin smacı:

Karşılaşmanın özeti:

Çeyrek Final ilk maçlarının ardından  en iyi 10 hareket:

Anadolu Efes-AX Armani Exchange Milan ikinci maç bugün 21.30’da

Anadolu Efes bugün saat 21.30’ta AX Armani Exchange Milan deplasmanında parkeye çıkıyor. 

Salı günü oynanan serinin ilk maçında etkili savunmasıyla 64-48’lik skorla galip ayrılan temsilcimiz Anadolu Efes, durumu 2-0’a getirip Final-Four kapılarını ardına kadar aralamak istiyor. İlk maçta rakibine yaptığı sıkı savunma ve yüksek ribaund konsantrasyonu ile birlikte kolay sayı imkanı vermeyen Anadolu Efes, iyi bir hücum gününde olmamasına rağmen, savunmasıyla galip gelmeyi bildi. AX Armani Exchange Milan ilk maçta yalnızca 48 sayıda kalarak, bir EuroLeague playoff karşılaşmasına en az sayı atan ev sahibi olarak kayıtlara geçmişti. Bugünkü karşılaşmada Ettore Messina’nın öğrencileri böyle bir mağlubiyetten sonra reaksiyon vermek isteyecektir. Çünkü bu maçı kaybederlerse kendi evlerinde 2-0 geri düştükten sonra Final-Four yapma ihtimalleri Kaf dağının ardında kalıyor. Bu sebeple İtalyan temsilcisinin seyircisiyle birlikte maça agresif başlaması bekleniyor. Anadolu Efes bu fırtınayı atlatabilirse, devamında oyunu kontrol edip galibiyete gidebilir.

Anadolu Efes’in kazanması için yine top kayıplarını kontrol etmeli. Rakibin hızlı hücum sayıları bulmasına izin vermemeli ve savunma ribaundlarında da yüksek konsantrasyon gösterip ikinci şans sayılarını engellemesi kritik rol oynayacak. Micic ve Larkin’in de karar anlarında oyuna ağırlığını koyabilecek kadar maçın içinde olmaları gerekiyor.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.