Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DİSKİ, mahkeme kararıyla geri dönen kameraman Beyda Yıldız’ı bir kez daha sürgün etti

Kayyumla yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) mahkeme kararıyla işine geri dönen kameraman Beyda Yıldız’ı bir kez daha sürgün etti. Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Kadın Meclisi, hukuksuz karardan geri dönülmemesi durumunda DİSKİ Genel Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

“Kadın emekçilere yıldırma politası uygulanıyor”

Tüm Bel-Sen Kadın Sekreteri Ayşegül Kuran, kayyum tarafından yönetilen belediyelerde kadın personele yönelik mobbingin giderek sistematik bir hal almaya başladığını, kamusal alanda kadın iradesini kabullenemeyen atanmışların, kadın emekçilerin çalışma haklarını gaspederek yıldırma politikası peşinde olduklarını vurguladı.

Kayyumların ilk döneminde binlerce belediye çalışanının ihraç edildiğini, sözleşmelerinin feshedildiğini ya da görev yerlerinin değiştirildiğini hatırlatan Kuran, “Bu süreçten en çok etkilenen çalışma alanlarından biri de kadın daire başkanlıkları, kadın müdürlükleri, kadın birim, dernek ve yapıları oldu. Kimi belediyelerde kayyum atanması ardından kadın birimleri ve yapıları feshedilirken, kimi birimlere ise erkek yöneticiler atandı” dedi.

Kuran, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı DİSKİ Genel Müdürlüğü’nde kameraman kadrosunda memur olarak çalışan ve basın sorumlusu görevini sürdüren Tüm Bel-Sen üyesi Beyda Yıldız’ın kadrosu dışında çalıştırıldığını, ilçe ilçe keyfi bir şekilde gezdirilerek defalarca hukuksuz bir biçimde soruşturma ve cezalarla karşı karşıya kaldığını anlattı.

“Sağlık durumuna rağmen sürgün edilerek can güvenliği kasten tehlikeye atılıyor”

Yıldız’ın son olarak sürgün edildiği Ergani arıtma tesisinde bir yıl görev yaptığını ve İdare Mahkemesi’nin kararıyla geri döndüğünü belirten Kuran, “Mahkeme kararının ardından Merkez Arıtma Tesisi’nde görevlendirilen Beyda Yıldız, bir haftası dolmadan bu de kez Hazro Şube Müdürlüğü’ne sürgün edildi. Yıldız 2019 yılında yine hukuksuz bir şekilde Hazro Şube’ye sürgün edilmiş, bu süreçte beyin kanaması geçirmiştir. Tam teşekküllü bir hastanenin dahi bulunmadığı Hazro ilçesine üyemizin sürgün edilmesi can güvenliğini kasten tehlikeye atmaktır. Karşı kaldığı mobbing nedeniyle Yıldız’ın sağlığı tehlike altına girerken hastaneden aldığı heyet raporları ise yok sayıldı” diye konuştu.

Yürütmeyi durdurma davası açıldı

Yıldız’ın mahkeme kararıyla geri döndükten 10 gün sonra yeniden sürgün edildiğini vurgulayan Kuran, “18 Nisan 2022’de yeniden yürütmeyi durdurma davasını açmış bulunmaktayız. Mahkeme kararlarını yok sayan DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi aldığı bu hukuksuz karardan geri dönmezse cumhuriyet başsavcılığına görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacağımızı buradan belirtmek istiyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.