Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Düğününde misafirlerine yemeğin içinde kenevir veren gelin tutuklandı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Florida eyaletinde polis, düğünde misafirlerine uyuşturucu veren gelini ve yemek şirketi çalışanını tutukladı.

Gelin Danya Svoboda ve yemek şirketi çalışanı Joycelyn Bryan, düğündeki misafirlere yemeklerin içinde kenevir vermekle suçlandı. Polis, düğünde servis edilen yiyecek ve içecekleri analiz ettikten sonra Svobada ve Bryan’ı geçen pazartesi günü (18 Nisan) tutukladı.

Tutuklamalar, Florida’nın merkezindeki Longwood şehrinde 19 Şubat’ta yapılan düğünden yaklaşık iki ay sonra gerçekleştirildi.

“Garip hissetmeye başladık”

Polis raporlarında, düğündeki 50 misafirden birkaçının, köfte, Sezar salatası, tortellini ve zeytinyağlı ve otlu soslu ekmek yedikten sonra kendilerini “garip hissettiklerini” söylediği belirtildi. Misafirlerden bazıları, yemekleri yedikten sonra mide ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Olay yerine gelen polislerin, konukların yemeklerine ilaç konulmasına izin verip vermediğini sorduğu Svoboda’nın bu iddiaları reddettiği belirtildi.

Düğüne katılanlardan Miranda Cady, yemek servis eden personelin, zeytinyağı içermesi gereken bir yemeğe “yeşil bir madde” eklediğine tanık olduğunu söyledi. Cady ayrıca, Svoboda’nın zeytinyağına kenevir eklediğini itiraf ettiğini öne sürdü.

Yemek şirketi ve personeli ise polis olay yerinde onları sorgulayamadan düğünü terk etti.

Florida eyaletinde tıbbi amaçlı kullanımı yasal olan esrarın keyif amaçlı kullanılması ise yasak.

Kaynak: BBC

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.