Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ömrü kısa sürdü: CNN Plus açıldıktan bir ay sonra kapanıyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli yayın kuruluşu CNN, mart sonunda açtığı internet platformu “CNN Plus”ı ay sonunda kapatacağını duyurdu. 100 milyon dolarlık CNN Plus girişimi başlatılmasından üç hafta sonra aniden iptal edildi.

Şirketten yapılan açıklamada, “CNN’in tarihindeki en büyük gelişme olarak” duyurulan internet platformunun nisan sonunda hizmetlerini durduracağı ve ödedikleri paranın abonelere iade edileceği belirtildi.

CNN Plus hizmeti, CNN’nin eski sahibi WarnerMedia şirketi altında tasarlanmış ve geliştirilmişti. Söz konusu karar, CNN’in ana şirketi WarnerMedia’nın Discovery ile birleşerek, “Warner Bros. Discovery” adını almasının ardından geldi.

CNN Plus’ın kapatılacağına dair duyuru, CNN’in yeni başkanı ve CEO’su Chris Licht tarafından yapıldı.

Chris Licht

CNN Plus’ta gazeteciler, eski Fox News sunucusu Chris Wallace ve aktris Eva Longoria, canlı veya isteğe bağlı olarak sonradan izlenebilecek programları ile izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Kanalda ayrıca Stanley Tucci ve Anthony Bourdain’in ev sahipliği yaptığı popüler yemek ve seyahat programları da dahil olmak üzere, CNN tarafından yayınlanan belgeseller ve özel diziler de sunulmuştu.

Ancak CNN Plus, kablo dağıtıcıları ile yaptığı sözleşmelerdeki rekabet kısıtlamaları nedeniyle abonelerine CNN’nin günlük televizyon haber programlarına erişimi sunamadı.

CNN Plus, başlangıçta 700 kişiyi işe almıştı. İşe alınan kişilerden biri, işten çıkarmalardan 350 kişinin etkileneceğini söyledi. Ancak şirket, çalışanların birçoğunun şirkette yeni görevler bulmasını, CNN’e geri dönmesini veya HBO Max gibi Discovery’nin sahip olduğu ağlarda işlere girmesini beklediğini belirtti.

Kolun tamamını değil birkaç parmağını kesmelerini bekliyorduk

Perşembe günü (21 Nisan) erken saatlerde personele gönderilen bir bilgi notunda Licht, CNN Plus’ı kapatma kararını “inanılmaz derecede zor” olarak nitelendirdi. Kıdemli bir personel, yeni şirket altında CNN Plus’ta yapılan değişiklikler hakkında söylentiler olduğunu ancak toptan bir kapatmanın beklenmediğini söyledi. Kimliğinin gizli kalması şartı ile konuşan personel, “Kolun tamamını değil birkaç parmağını kesmelerini bekliyorduk” dedi.

CNN Plus, abone sayısı hakkında herhangi bir veri paylaşmadı. Ancak basında çıkan haberlerde, projenin toplam maliyeti göz önüne alındığında sayının beklenenden düşük olduğu öne sürüldü.

Personele gönderdiği notta Licht, kararın şirketin izleyicilere ulaşma konusundaki daha geniş stratejisiyle uyumlu olduğunu söyledi. 

Licht, CNN’in bundan sonra haber toplama ve gazeteciliğe odaklanacağını söyledi.

Kaynak: The Washington Post

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.