Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de playofflar devam ediyor: AX Armani Exchange Milan, Anadolu Efes’i yenerek seride durumu eşitledi

Turkish Airlines Euroleague’de çeyrek final maçları dün (21 Nisan) oynanan karşılaşmalar ile devam etti.  AX Armani Exchange Milan temsilcimiz Anadolu Efes’i evinde 73-66 mağlup ederken, FC Bayern Münih ise FC Barcelona deplasmanında 90-75’lik skorla galip geldi. Her iki seride de durum 1-1’de eşitlendi.

AX Armani Exchange 73-66 Anadolu Efes

Çeyrek final serisi ikinci maçında ev sahibi ekip AX Armani Exchange Milan, Anadolu Efes’i 73-66’lık skorla mağlup etti ve seride durumu 1-1’e getirdi. İtalyan temsilcisinde Shavon Shields 21 sayı, 8 ribaund ile takımına galibiyeti getiren isim olurken, Sergio Rodriguez ise 17 sayı, 5 ribaund ve 5 asistle etkili oldu. Temsilcimiz Anadolu Efes’te ise Shane Larkin’in 19, Vasilije Micic’in ise 18 sayısı yeterli olmadı.

Maçın ilk periyodunda ilk maçı kendi seyircisi önünde kaybetmiş olmanın etkisiyle, agresif başlayan AX Armani Exchange, pota altında Bryant Dunston’ın blok etkinliğinden dolayı üretkenlik gösteremedi. Maçın daha ilk dakikalarında Vasilije Micic ve Shavon Shields arasında yaşanılan gerginlik maçın ne derece fiziksel ve gergin bir atmosferde oynanacağının göstergesiydi. Dunston’ın her iki pota altı etkinliği ile 10-4’lük avantajı yakalayan Anadolu Efes oldu. Ancak periyodun ilerleyen dakikalarında Sergio Rodriguez’in kaçırmadan attığı 11 sayı ve bunun yanında yaptığı 3 asist ile AX Armani Exchange Milan periyodu 19-17 önde kapatmayı bildi. 

İkinci çeyrekte, Shane Larkin’in yayın gerisinden yaptığı üretimle daha skorer başlayan Anadolu Efes, çeyrek sonunda farkı 6 sayıya kadar çıkarmış olsa da (33-27), ev sahibi ekip geri gelmeyi bildi ve Shavon Shields’ın son saniye basketiyle devreyi 33-33’lük skorla kapattı.

Shavon Shields’ın ilk yarı sonunda kaydettiği basket aynı zamanda onun maçta kaydettiği ilk basketti ve ardından AX Armani Exchange Milan’ın üçüncü çeyreğin başında yaptığı 15-2’lik seride 11 sayıya imza attı. Ev sahibi ekip farkı çift haneye kadar çıkarsa da Micic ve Larkin’in elinden bulduğu sayılarla Anadolu Efes farkı kapatmayı başardı. Son periyota 53-52’lik AX Armani Exchange Milan üstünlüğü ile girildi.

Son periyotta ise ev sahibi ekipte gard oyuncuları Sergio Rodriguez ve Malcolm Delaney yaşadıkları sakatlıklardan ötürü sahayı erken terk etmek durumunda kaldı. Mücadele dozunun iyice arttığı anlarda karşılıklı basketler gelse de, maçın son anlarında Vasilije Micic sakatlanarak sahayı erken terk etti. Kırılma anlarında ayakta kalan isim Shields, bulduğu basketlerle takımına 73-66’lık skorla galibiyeti getirdi.

Fiziksel yoğunluğun ve gerilimin hayli yüksek olduğu karşılaşmada, AX Armani Exchange Milan istediğini aldı ve İstanbul’a taşınacak seri öncesi durumu 1-1’e getirmiş oldu. İtalyan temsilcisi açısından maçın anahtar faktörü, ribaundlarda Anadolu Efes’e karşı kurmuş olduğu üstünlük ve rakibini dış şuta yönelmek zorunda bırakmasıydı. Anadolu Efes, müsabaka boyunca 26 2-sayılık atışa karşılık 31 3-sayılık atış kullandı. AX Armani Exchange Milan almış olduğu 40 ribaunda karşılık, Anadolu Efes 32 ribauntta kaldı. Ayrıca ilk maçta galibiyete giderken %39,1 3-sayılık atış yüzdesi yakalayan Anadolu Efes’in bu maçtaki 3-sayılık atış yüzdesi ise yalnızca %25,8’de kaldı.

Serinin üçüncü ve dördüncü maçları Anadolu Efes’in ev sahipliğinde, 26 Nisan Salı ve 28 Nisan Perşembe günleri Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Kyle Hines’ın galibiyeti getiren bloğu:

Shavon Shields fişi çekiyor:

FC Barcelona 75-90 FC Bayern Münih

Gecenin diğer karşılaşmasında ise Almanya temsilcisi FC Bayern Münih, güçlü rakibi FC Barcelona’yı 90-75’lik skorla mağlup etti ve seride durumu 1-1’e getirdi.

Normal sezon lideri FC Barcelona, FC Bayern Münih’i konuk ettiği karşılaşmada sahadan 90-75’lik mağlubiyetle ayrıldı ve saha avantajını kaybetti. Konuk ekip FC Bayern Münih’te DeShaun Thomas 6/7 3-sayılık atış isabeti ile ürettiği 25 sayı ve 7 ribaund ile gecenin kahramanı olurken, Andreas Obst ise 15 sayı ile mücadele etti. Ev sahibi FC Barcelona’da ise Nikola Mirotic ve Nicolas Laprovittola’nın 16’şar sayılık performansları galibiyet için yeterli olmadı.

FC Bayern Münih adına maçın kazanılmasınıda en büyük rolü FC Barcelona’ya yaptırdıkları 16 top kaybı oynadı. Bu top kayıplarından 26 sayı üreten Almanya temsilcisi, EuroLeague playoffları tarihlerinde ilk galibiyetine görkemli bir şekilde uzandı. FC Bayern Münih’in yayın gerisinden, FC Barcelona’nın 7/23 isabetine karşılık bulduğu 13/27 3-sayılık isabeti de maçın kazanılmasının bir diğer faktörü oldu.

Almanya’ya taşınacak seride üçüncü ve dördüncü maçlar 27 Nisan Çarşamba ve 29 Nisan Cuma günleri Audi Dome’da oynanacak.

Othello Hunter’dan gecenin smacı:

Karşılaşmanın Özeti:

Turkish Airlines EuroLeague’de Çeyrek final heyecanı bugün oynanacak Olympiacos-AS Monaco ve Real Madrid-Maccabi Playtika Tel Aviv karşılaşmaları ile devam edecek

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.