Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

3 Dakikada Haftanın Gündemi (12): Ümit Özdağ, mültecileri nasıl gönderecek? | Aktroller ve Şentop polemiği

(18 Nisan – 24 Nisan)
Editörler: Gamze Elvan 
Prodüksiyon: Özgün Özgül, Pirsu Can Ergen, Özge Elvan & Meryem Melek Köse

Geçtiğimiz haftanın öne çıkan haberlerini derledik.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun tutuklanmasının ardından, Cumhur Frankfurt isimli trol, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop ile Haskoloğlu’nun Meclis başkanlığı makamında çekilmiş fotoğrafını paylaşarak,  “Arkadaşa tütün ve temiz don lazımmış” yazarak Şentop’un hesabını da etiketledi. Şentop, Twitter hesabından, önce “Cumhur Frankfurt. Terbiyesizlik yapma” diye yazdı. Ardından ise ikinci bir tweet atarak, “Trollerle muhatap olmadım bugüne kadar. İlk defa bozuyorum prensibimi. Ama suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken cevabı vermek icap ediyor bazen” diyerek tepki gösterdi. Cumhur Frankfurt, Şentop’la aralarında Twitter’da başlayan tartışmanın bittiğini yine Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile duyurdu. Cumhur Frankfurt, Şentop’u arayarak “haddini aştığını” belirttiğini ve Şentop’un da “anlayış” gösterdiğini yazdı.

Elektrik zamlarını protesto etmek için faturalarını ödemeyen ve evinin elektriği kesilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte gaz lambası ışığında açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Kimse merak etmesin, karanlıkları aydınlığa çıkaracağız” dedi.

İş insanı Osman Kavala’nın tek tutuklu sanık olduğu, mimar Mücella Yapıcı, avukat Can Atalay, gazeteci Can Dündar, sanatçı Memet Ali Alabora’nın da aralarında bulunduğu isimlerin yargılandığı Gezi Davası’nın sekizinci duruşması 22 Nisan’da yapıldı. Duruşmada, sanıklardan Can Atalay, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater savunma yaptı. Atalay, Yapıcı ve Kahraman bu duruşmada ortak metin okudu. Davanın karar duruşması pazartesi günü (25 Nisan) yapılacak.

Son günlerde açıklamalarıyla gündemde olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ruşen Çakır ve Medyascope izleyicilerin sorularını yanıtladı. Mülteciler meselesine değinen Özdağ, “Mülteci sorununun müsebbibi Erdoğan ve Davutoğlu” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları arasındaki görüşmeler devam ediyor. Altı muhalefet partisi lideri bu akşam (24 Nisan) üçüncü kez bir araya gelecek. Altı parti liderinin her ay yemekli toplantı düzenlemesi hedefleniyor. Her buluşmaya başka bir siyasi parti, parti isimlerinin alfabetik sırasına göre ev sahipliği yapıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.