Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (24 Nisan 2022): Altılı masanın geleceği | Fransa Macron mu diyecek, Le Pen mi?

Editör: Sahra Atila

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi), Saadet Partisi, Demokrat Parti (DP) ve Gelecek Partisi genel başkanlarının görüşmeleri devam ediyor. Altı muhalefet partisi lideri Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın ev sahipliğinde bu akşam (24 Nisan) üçüncü kez bir araya gelecek. Haber Hafta Sonu’nda bu akşam altılı masanın geleceğini ve yemekte hangi konuların gündemde olacağını siyasetbilimci Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun ve Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ile konuştuk.

Fransa’da mevcut Cumhurbaşkanı Macron ile aşırı sağcı aday Marine Le Pen’in yarıştığı cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda oy verme işlemi bu sabah başladı. Yaklaşık 67 milyon nüfusa sahip ülkede 48 milyondan fazla seçmen, beş yıl görev yapacak yeni cumhurbaşkanını belirlemek için oy kullanacak. Haber Hafta Sonu’nun bir diğer konuğu Sorbonne Üniversitesi’nden sosyolog ve Medyascope yorumcusu Pınar Kılavuz ile Fransa seçimlerini konuştuk.

Spotify’dan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.