Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Politik Akademi (113): Türkiye’ye kıyasla ABD’de enflasyon – Arda Tunca ile söyleşi

Politik Akademi’nin 113. Bölümünde Alphan Telek, konuğu ekonomist Arda Tunca ile ABD’deki enflasyon verilerini ve bunun sebeplerini konuştu.

“1981’den bu yana en yüksek seviyede”

Arda Tunca, halihazırdaki yüzde 8’lik enflasyon oranının 1981’den bu yana ABD tarihinde görülen en yüksek oran olduğunu söylerken, bunun temel olarak pandemi sonrası talepten kaynaklandığını vurguladı. Tunca, ayrıca ABD Başkanı Joe Biden’ın orta sınıfı güçlendirme paketleri neticesinde topluma sunduğu yardım paketlerinin talebi artırdığını ve bunun da yine enflasyona olumsuz yönde etkileri olduğunu belirtti.

“Türkiye’yi ekonomik açıdan ancak Arjantin ile kıyaslayabiliriz”

Tunca, Türkiye’de yüzde 60 seviyesinde olan enflasyonun sadece küresel sebepleri olmadığını ve hükümetin para politikası ve Merkez Bankası’na müdahaleleri nedeniyle de yüksek bir oranla karşılaştığımızı vurguladı. Tunca, Türkiye’nin bu açıdan ancak ekonomik durumu son derece kötü olan Arjantin ile kıyaslanabileceğinin altını çizdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.