Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SosyoPolitik (110): Sarphan Uzunoğlu ile “trol” saldırıları ve Türkiye’nin Twitter gündemi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a Aktrol saldırısı, geride bıraktığımız haftanın gündemindeydi. Aktrol olarak bilinen ve “Cumhur Frankfurt” ismini kullanan kişinin Şentop’a yönelik saldırgan bir tweet paylaşmasının ardından Şentop “Ankara küçük yer, kimin, kimin sahibi olduğunu herkes biliyor”, “Suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken cevabı vermek icab ediyor bazen” dedi.

Şentop’a Aktrol saldırısı ne anlama geliyor? Twitter’da siyasi paylaşımlarda bulunan troller nasıl yöntemler izliyor, siyasi partiler trol ağlarını nasıl kullanıyor? Siyasi hesaplar, kamuoyunu yönlendirme becerisine sahip mi?

NewsLabTurkey Araştırma Koordinatörü Sarphan Uzunoğlu, Hazal Sena Karaca ile birlikte hazırladıkları “Algoritmik Popülizm: Türkiye’de Twitter Gündemi” başlıklı rapordan hareketle, SosyoPolitik’te Şükran Şençekiçer’in sorularını yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.