Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (25 Nisan 2022): Altılı masadan işbirliği mesajı & Kılıçdaroğlu ve Dönmez’in elektrik polemiği & Fransa’da zafer Macron’un

Altı muhalefet lideri dün akşam üçüncü kez bir araya geldi. Demokrat Parti ev sahipliğinde buluşan liderler, “siyasi mühendisliğe karşı işbirliği” mesajı verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrik polemiği sürüyor. Dönmez’in, Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriği kesik olduğu için ziyaret ettiği ailenin elektriğinin kesik olmadığı iddiasına CHP lideinden tepki geldi: “Erdoğan’ın enerji bakanı budur. Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı. Ey bakan, bu yazdığın yalansa, hemen istifa edecek misin?”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonda gidişata dair konuştu, “Gerekirse gemileri karadan yürütür yine de hedeflerimize ulaşmasını biliriz. Birlikte atacağımız kararlı adımlarla aşılmaz dedikleri sorunları aşacağız” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan anmasında yine “soykırım” ifadesini kullandı. Dışişleri Bakanlığı, Biden’ın açıklamasını “2021 yılında yaptığı hatanın tekrarı” olarak nitelendirdi.

Fransa’da bugün düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron kazandı. Böylece Macron, 2002’de Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’tan sonra ikinci kez cumhurbaşkanı seçilen ilk lider oldu. 

Gündem’de Şükran Şençekiçer’in konukları Kare Portföy Genel Müdürü Ümit Kumcuoğlu, Medyascope Ankara muhabiri Okan Yücel ve Medyascope yorumcusu Alphan Telek, son gelişmeleri değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.