Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Peng Shuai davasına çözüm arayan WTA, Çin’deki turnuvaları askıya almaya devam edecek

WTA (Kadınlar Tenis Birliği), Çin’in eski başbakan yardımcısı Zhang Gaoli’nin cinsel tacizine uğradığı iddia edilen tenisçi Peng Shuai’nin güvenliğine dair endişeler nedeniyle ülkedeki turnuvaların askıya alındığını açıklamıştı. WTA, Shuai’nin Gaoli hakkındaki söz konusu cinsel taciz iddialarını reddetmesine rağmen bu yıl Çin’de organizasyon düzenlenmeyeceğini duyurdu. 

WTA, Çin’deki turnuvaları askıya almaya devam edecek

WTA (Kadınlar Tenis Birliği), Çin’in eski başbakan yardımcısı Zhang Gaoli’nin cinsel tacizine uğradığı iddia edilen tenisçi Peng Shuai’nin güvenliğine dair endişeler nedeniyle ülkedeki turnuvaların askıya alındığını açıklamıştı. WTA CEO’su Steve Simon, Peng Shuai’nin özgürlüğünden emin olana ve Zhang Gaoli’ye yönelik taciz iddiası soruşturulana kadar söz konusu sürecin devam edeceğini duyurmuştu. Çinli tenisçiden ise üç hafta boyunca dijital ortam veya dolaylı olmayan yollar dışında haber alınanamıştı. 

Dünyaca ünlü tenisçi, yaşananların ardından ilk kez 2022 yılının Şubat ayında Pekin’deki Kış Olimpiyatlarına katıldı. Gündemdeki konular ile ilgili kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran Peng Shuai, Gaoli hakkındaki cinsel taciz iddialarını reddetti. Ancak WTA, Peng’in bu açıklamasına rağmen bu yıl Çin’de organizasyon düzenlenmeyeceğini duyurdu. Steve Simon, yaptığı açıklamada “Çin’den uzaklaşmak gibi bir niyetimiz yok. Ancak oradaki organizasyonlarımızı askıya aldık. Ve bir çözüme ulaşana kadar bunu yapmaya devam edeceğiz. Kararlı olmalıyız” ifadelerini kullandı. WTA, 2023 yılı itibariyla Çin’deki turnuvaları yeniden düzenlemeyi planlıyor. Öte yandan Çin’de bir yıl boyunca turnuva düzenlenmemesi durumunda; kadın tenisi, yayın ve sponsorluk gelirlerinden mahrum kalacak ve 100 milyonlarca dolar zarar edecek. 

WTA’nın bu radikal hamlesinin ardından benzer bir hamle Uluslararası Tenis Federasyonu’ndan (ITF) beklenmişti. Ancak ITF Başkanı David Haggerty, BBC Sport’a verdiği röportajda 1,4 milyar insanı cezalandırmak istemedikleri için Çin’deki organizasyonları askıya almayacaklarını açıklamıştı.

Kaynak: Reuters

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.