Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sakaryaspor, Spor Toto 1. Lig’e yükseldi

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta lider Sakaryaspor, deplasmanda Serik Belediyespor’u 2-1 mağlup ederek bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve Spor Toto 1. Lig’e yükseldi.

Sakaryaspor, Spor Toto 1. Lig’e yükseldi

Türk futbolunun köklü kulüplerinden Sakaryaspor, TFF 2. Lig Kırmızı Grup 36. hafta mücadelesinde Serik Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Serik İsmail Oğan Stadyumu’nun ev sahipliğini yaptığı karşılaşmada yeşil-siyahlılar, Ömer Bozan ve Onur Toprak’ın attığı goller ile rakibini 2-1 mağlup etti. Serik Belediyespor’un tek golü ise 68. dakikada Çınar Tarhan’dan geldi.

Serik Belediyespor’u 2-1 mağlup eden Sakaryaspor, 81 puana yükseldi ve ligin bitimine iki hafta kala en yakın takipçisi Bodrumspor’a 10 puan fark atarak şampiyonluğunu ilan etti. Tuncay Şanlı’nın yönetiminde çıktığı dört maçta 10 puan toplayan yeşil-siyahlı ekip, 2011-2012 sezonunda düştüğü 1. Lig’e geri dönmeyi bu kez başardı. Sakaryaspor, son olarak 2006-2007 sezonunda Süper Lig’de mücadele etmişti. 

Spor Toto 1. Lig’e yükselmeyi sezonun bitimine iki hafta kala garantileyen Sakaryaspor’un taraftarları kentte büyük sevinç yaşadı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler