Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 34. hafta heyecanı devam ediyor: Galatasaray, Altay deplasmanından üç puan ile döndü

Süper Lig’de 34. hafta heyecanı, dün (24 Nisan) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Galatasaray, deplasmanda konuk olduğu Altay’ı Kerem Aktürkoğlu’nun attığı gol ile 1-0 mağlup etti ve 11. sıraya yükseldi. Küme düşmesine kesin gözüyle bakılan Altay ise 30 puanda kaldı. 

Günün diğer maçlarında Fraport TAV Antalyaspor, Yukatel Kayserispor ile 1-1 berabere kalırken Medipol Başakşehir Atakaş Hatayspor’u 3-0 mağlup etti. Ligde ikincilik mücadelesi veren İttifak Holding Konyaspor ise küme düşmesi kesinleşen Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u deplasmanda 3-2 yendi. 

Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray’ı galibiyete taşıdı

Galatasaray, Süper Lig’in 34. haftasında Altay deplasmanına konuk oldu. Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya konuk ekip hızlı başladı. Maçın henüz sekizinci dakikasında Berkan Kutlu’nun pasında top ile buluşan Kerem Aktürkoğlu, dar açıdan yaptığı vuruşta fileleri sarsarak takımını öne geçiren isim oldu. Altay karşısında Galatasaray’ın golünü kaydeden Kerem, bu sezonki dokuzuncu golüne imza attı. Golün ardından baskılı oyununa devam eden sarı-kırmızılılar, 20. dakikada Bafetimbi Gomis ile önemli bir pozisyondan faydalanamadı. Kerem’in pasında top ile buluşan Gomis, yaptığı vuruşta kaleci Lis’i geçemedi. Galatasaray, müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümünü 1-0 önde bitirdi. 

Soyunma odasına 1-0 geride giden Altay, ikinci yarıda daha etkili olan taraftı. 64. dakikada Rodriguez ile tehlike yaratan İzmir temsilcisi, 90+4. dakikada ise mutlak bir gol pozisyonundan faydalanamadı. İbrahim Öztürk’ün indirdiği topu kafa vuruşu ile tamamlamak isteyen Poko, kaleci Fernando Muslera engeline takıldı. 

Altay’ı 1-0 mağlup eden Galatasaray, bu sonucun ardından puanını 47’ye çıkardı ve 11. sıraya yükseldi. 30 puanda kalan Altay’ın ise işi mucizelere kaldı.  

Galatasaray, Opta’nın detaylı analize başladığı 2014/15 sezonundan bu yana ilk kez bir maçın ikinci yarısını şut çekemeden tamamladı. 

Süper Lig’deki son iki maçında gol yemeyen Galatasaray (2-0 vs Yeni Malatyaspor & 1-0 vs Altay), bu sezon ilk kez üst üste iki maçta kalesini gole kapadı.

Süper Lig’in 34. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Çaykur Rizespor 0-6 Fenerbahçe

VavaCars Fatih Karagümrük 2-1 GZT Giresunspor

Gaziantep FK 1-1 Göztepe

Adana Demirspor 1-3 Trabzonspor

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 2-3 İttifak Holding Konyaspor

Medipol Başakşehir 3-0 Atakaş Hatayspor

Altay 0-1 Galatasaray

Fraport-TAV Antalyaspor 1-1 Yukatel Kayserispor

Süper Lig’in 34. haftası, bugün (25 Nisan) oynanacak Beşiktaş-Kasımpaşa ve Demir Grup Sivasspor-Aytemiz Alanyaspor karşılaşmalarının ardından sona erecek. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler