Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tyson Fury, Dillian Whyte’ı nakavt ederek unvanını korudu: Karşılaşmanın ardından emeklilik kararı alan Fury, boks tarihinin en pahalı maçı ile ringlere dönebilir

Büyük Britanyalı Tyson Fury, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Dillian Whyte’ı nakavt ederek Dünya Boks Konseyi (WBC) ağır sıklet kemeri unvanını korudu. Karşılaşmanın ardından emeklilik kararı aldığını açıklayan Fury, boks tarihinin gelmiş geçmiş en pahalı maçı ile ringlere dönebilir.

Tyson Fury, Dillian Whyte’ı nakavt etti

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadı, 23 Nisan’ı 24 Nisan’a bağlayan gece tarihi günlerinden birini yaşadı. Ağır sıklet boks dünyasının en önde gelen isimlerinden Tyson Fury ile Dillian Whyte, kozlarını 94 bin sporseverin önünde paylaştı. İki boksörün bu tarihi mücadelesi nefesleri kesti. 

Karşılaşma öncesinde “kariyerinin en önemli mücadelesine” çıktığını duyuran Tyson Fury, ringde Dillian Whyte’ı adeta sürklase etti. Maç boyunca Whyte’ı yumrukları ile sersemleten Fury, bitirici hamlesini ise altıncı rauntta yaptı. Söz konusu rauntta aldığı darbenin etkisi ile yere düşen Dillian Whyte, ayağa kalksa da dengesini sağlayamadığı için müsabaka hakem tarafından bitirildi. Rakibini nakavt eden 33 yaşındaki Fury, ringden namağlup unvanını koruyarak ayrıldı ve Dünya Boks Konseyi (WBC) ağır sıklet kemeri unvanını korudu. 

Tyson Fury’nin Dillian Whyte’ı nakavt ettiği anlar:

Tyson Fury’den emeklilik kararı

Dillian Whyte’ı devirerek WBC ağır sıklet kemeri unvanını koruyan Tyson Fury, 31 milyon sterlinlik ödülün sahibi oldu. Karşılaşmanın ardından kariyerini noktaladığını açıklayan Fury, “Bu, kariyerimin son maçı. Bundan sonra emekli oluyorum. Bankada 150 milyonum var, sağlıklı ve gencim. Yurtdışında büyük bir yat alacağım. Kimseye kanıtlayacağım bir şey yok, artık yokum. Sevgili eşim Paris’e, Wilder ile üçüncü maçımdan sonra emeklilik için söz verdim. Daha sonra Wembley’de maç teklifi aldım ve buraya gelmeyi taraftarlara borçlu olduğumu düşündüm. Artık her şey bitti, sözümün eri olmak zorundayım” ifadelerini kullandı.  

“Çingene Kralı” lakaplı boksör, kariyerinde çıktığı 33 maçta 32 galibiyet ve bir beraberlik aldı. Fury’nin tek beraberliği ise ABD’li Deontay Wilder karşısında geldi. 

Tyson Fury, boks tarihinin en pahalı maçı ile ringlere dönebilir

İngiltere merkezli The Sun, Tyson Fury’nin emeklilik kararından vazgebileceğini iddia etti. Sun’da yer alan habere göre, Dillian Whyte maçının ardından emeklilik kararı alan Fury, planlarından vazgeçip kemer birleştirici bir maça çıkması durumunda boks tarihinin en büyük ücretini kazanabilir. “Çingene Kralı”, söz konusu maçın olması durumunda yaklaşık 100 milyon sterlin kazanacak. Öte yandan boks dünyası, uzun süredir Tyson Fury ile Nijerya asıllı İngiliz boksör Anthony Joshua’nın olası karşılaşmasını bekliyor. Ancak her iki boksör de bu maç ile ilgili yorumda bulunmaktan kaçınıyor. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.