Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

1 Mayıs davası: DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve 14 sendika yöneticisine beraat

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve 14 sendika yöneticisi, 2020 yılındaki 1 Mayıs kutlamalarında Taksim’e çıkmak istedikleri için yargılandıkları davada beraat etti.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sendika yöneticileri ve üyeleri, 2020 yılındaki 1 Mayıs kutlamaları sırasında DİSK Genel Merkezi önünden Taksim’e yürümek istemiş ancak polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Çerkezoğlu’nun daaralarında olduğu 15 sendika yöneticisi hakkında “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “ihtara ve zor kullanmaya rağmen kendiliğinden dağılmama” suçlarından üçer yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın karar duruşması bugün görüldü.

İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada yargılanan sendika yöneticilerinin avukatları katıldı.

Duruşma savcısı, toplanan delillerden ve tüm dosya kapsamında yüklenen eylemlerin kanunda suç şeklinde tanımlanmadığı gerekçesiyle yargılanan sendika yöneticilerinin beraatlerine karar verilmesini istedi.

Sanık avukatları da beraat talebinde bulundu.

Mahkeme, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve 14 sendika yöneticisinin beraatine hükmetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.