Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 34. hafta sona erdi: Beşiktaş, Kasımpaşa’ya farklı mağlup oldu

Süper Lig’de 34. hafta, dün (25 Nisan) oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Kasımpaşa’ya 3-0 mağlup olarak teknik direktör Valerien Ismael yönetimindeki ilk mağlubiyetini yaşadı. Günün diğer maçında Demir Grup Sivasspor, sahasında Aytemiz Alanyaspor’u 1-0 mağlup etti. 

Beşiktaş, Kasımpaşa karşısında bozguna uğradı

Beşiktaş, Süper Lig’in 34. haftasında Kasımpaşa’yı konuk etti. Vodafone Park Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmaya konuk ekip hızlı başladı. Maçın 28. dakikasında Spajic’in kafasıyla hazırladığı pozisyonu tamamlayan Jackson Muleka, meşin yuvarlağı filelere yollayarak takımını öne geçiren isim oldu. Kasımpaşa, 45+2. dakikada ise aradaki farkı ikiye çıkardı. Florent Hadergjonaj’ın uzun pasına hareketlenen Ben Ouanes, ceza sahası girişinde yaptığı aşırtma vuruşu ile kaleci Ersin Destanoğlu’nu avladı. Karşılaşmanın ilk yarısı, Kasımpaşa’nın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

Soyunma odasına 2-0 geride giden Beşiktaş, ikinci yarıda da istediği futbolu sahaya yansıtmakta zorlandı. 50. dakikada Umut Meraş ile gole yaklaşan ev sahibi, 82. dakikada ise kalesinde gördüğü golün ardından maçtan tamamen koptu. Kasımpaşa’da meşin yuvarlağı filelere yollayan Muleka, maçın skorunu belirledi. Devre arasında Standart Liege’den kiralanan Muleka, ligde oynadığı 10 maçta 11 gol, 3 asist ile 14 gole doğrudan etki etti. Toplam 704 dakika forma giyen Kongolu forvet, her 50 dakikada bir gole katkı sağladı.

Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Kasımpaşa’ya 3-0 mağlup olarak teknik direktör Valerien Ismael yönetimindeki ilk mağlubiyetini yaşadı. 

Kasımpaşa, Sami Uğurlu’nun ilk maçına çıktığı 18. haftadan bu yana Süper Lig’de en fazla gol atan (40) ve isabetli şut çeken (103) takım oldu. 

Kasımpaşa forması giyen Jackson Muleka, 2014/15 sezonundan bu yana ilk 10 Süper Lig maçında en fazla gole katkı sağlayan oyuncu oldu (10 gol & 3 asist).

Süper Lig’de haftanın sonuçları:

Süper Lig’de 34. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.