Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tık uğruna | ABD’li YouTuber daha fazla izlenmek için uçağını düşürdü

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Federal Havacılık Bürosu (FAA), bir YouTuber’ın görüntülenme sayısını artırmak için kendi uçağını düşürdüğünü tespit ettiklerini duyurdu. FAA, kasıtlı olarak uçağını düşüren YouTuber Trevor Jacob’un pilotluk lisansını iptal etti.

Trevor Jacob, 24 Kasım 2021’de ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Los Padres Ulusal Ormanı üzerinde tek motorlu uçağıyla uçtuğu sırada “Dağların üzerindeyim ve bir motorum çalışmıyor” demiş ve paraşütle uçaktan atladığı anları elindeki selfie çubuğuyla kayıt altına almıştı.

Yaşadığı bu anların görüntülerini “I crashed my plane (Kendi uçağımı düşürdüm)” diyerek paylaşan Jacob, YouTube’da aralık ayından bu yana 2,2 milyon görüntülenme almıştı.

FAA, kazayla ilgili soruşturmasını tamamlamasının ardından Jacob’un daha fazla görüntülenme için kendi uçağını düşürdüğünü tespit etti. Jacob’un pilotluk lisansını iptal eden FAA altı sayfalık mektubunda, “Lisansınızı hemen teslim etmezseniz, 50 bin dolara kadar para cezasına çarptırılabilirsiniz” dedi.

Mektuba göre, Jacob’un bir yıl boyunca pilot lisansı için başvuru yapmasına izin verilmeyecek.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.