Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague playoffları devam ediyor: Anadolu Efes, İstanbul’da avantaj peşinde

Turkish Airlines EuroLeague çeyrek finallerinde üçüncü maçlar, bu akşam oynanacak Anadolu Efes, AX Armani Exchange Milan maçı ile başlıyor.

Temsilcimiz Anadolu Efes’in, İtalyan temsilcisi AX Armani Exchange Milan’ı Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuk edeceği playoff çeyrek final üçüncü maçı bugün saat 20.30’ta oynanacak.

Serinin, Milano’da oynanan ilk iki maçında, iki ekip de birer galibiyet alarak tamamlamıştı.Üçüncü karşılaşmada, Anadolu Efes’in galibiyeti için en önemli faktörlerden biri ribaundlar. Serinin ilk karşılaşmasında ribaund üstünlüğünü elde ederek galibiyete giden temsilcimiz olurken, ikinci karşılaşmada ise Shavon Shields önderliğinde ribaundlarda üstünlük kuran İtalyan temsilcisi galibiyete giden taraf olmuştu.

Karşılaşmada bir diğer önemli istatistik ise kazandığı ve kaybettiği karşılaşmalarda, Anadolu Efes’in yayın gerisinden bulduğu 3 sayılık atışların yüzdesi etken olmuştu. İlk karşılaşmada %39,1 3-sayılık atış yüzdesi ile galibiyete giden Anadolu Efes, ikinci karşılaşmada ise sadece %25.8 3’lük yüzdesinde kalarak sahadan mağlup ayrılmıştı. Özellikle ikinci karşılaşmada rakibin etkili ve sert savunmasına karşılık, kullandığı atışların çoğunluğunu 3 sayılık kullanmak zorunda kalmıştı. Karşılaşmada Anadolu Efes’in yıldızları Shane Larkin ve Vasilije Micic toplam 37 sayı üretmesine rağmen, yayın gerisinden 5/20 isabette kalmıştı.

AX Armani Exchange Milan’da ise galibiyetin en önemli anahtarı Anadolu Efes’e karşı yapacağı sert savunmayla birlikte, ribaundlarda kuracağı üstünlük ve rakibi sürüklediği top kayıplarından bulacağı sayılar. Sonuç olarak, karşılaşmada iki takım adına da dış atışlarda bulacakları yüzde ile top kayıplarını kontrol etme ve ribaundlardaki üstünlük, Final-Four bileti anlamına geliyor.

Maccabi Playtika Tel Aviv(0) – Real Madrid (2)

Gecenin diğer karşılaşmasında ise Maccabi Playtika Tel Aviv, evinde İspanyol temsilcisi Real Madrid’i konuk edecek.

Bugün saat 21.15’te Menora Mivtachim Arena’da ev sahibi ekip Maccabi Playtika Tel Aviv, 2-0 geride olduğu seride seyircisinin de desteği ile ilk galibiyetini almak için parkeye çıkacak. Konuk ekip Real Madrid ise evindeki galibiyetlerinin ardından, deplasmanda da galibiyet kazanarak Final Four biletini kapan ilk takım olmanın peşinde.Seride geride kalan iki maçta Maccabi Playtika Tel Aviv, yayın gerisinde iyi bir isabet yüzdesi yakalamış olsa da, boyalı alanda Walter Tavares etrafında oluşan Real Madrid savunmasına hücum etmek zorlanmıştı.

2-sayılık atışlarda yalnızca %39,7 isabette kalan İsrail temsilcisi, Real Madrid’in hücum ribaundlarından da elde ettiği sayılara cevap vermekte zorlanmıştı. Üçüncü karşılaşmada da Maccabi Playtika Tel Aviv cephesinde galibiyete uzanabilmek için, uzunlarından boyalı alanda daha etkin ve üretken bir performans göstermesi gerekiyor. Real Madrid’te ise ilk iki maçta olduğu gibi Maccabi Playtika Tel Aviv’in zayıf 3-sayılık atış savunmasının üzerine giderek, dış atışlardan bulabileceği yüksek verim galibiyet için kilit rol barındırıyor. Konuk ekip bu maçtan da galibiyetle ayrılırsa Final-Four’a yükselen ilk takım olacak ve arkasına yaslanıp rakiplerini beklemeye başlayacak.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.