Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final heyecanı başlıyor: Karim Benzema’nın Real Madrid’i, Pep Guardiola’nın Manchester City’si ile kozlarını paylaşacak

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final heyecanı, bugün (26 Nisan) oynanacak Real Madrid-Manchester City karşılaşması ile başlayacak. Turnuva boyunca rakip tanımayan Pep Guardiola’nın Manchester City’si, Karim Benzema’nın üstün performansı ile yarı final bileti alan Real Madrid’i konuk edecek. Etihad Stadyumu’nun ev sahipliğinde oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak ve dijital içerik platformu Exxen’den canlı yayınlanacak. 

Real Madrid, Manchester City deplasmanına konuk olacak

Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Real Madrid’i konuk edecek. Etihad Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı mücadele, saat 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı, Romanya Futbol Federasyonu’ndan Istvan Kovacs yönetecek. 

Manchester City’de hedef galibiyet

İspanyol teknik direktör Pep Guardiola’nın çalıştırdığı Manchester City, 33 haftası tamamlanan Premier Lig’de topladığı 77 puan ile liderlik koltuğunda oturuyor. Zirve yarışında Liverpool ile kıyasıya bir rekabetin içine giren City’nin en büyük hedefi ise UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak. 

Paris Saint-Germain, RB Leipzig ve Club Brugge’un olduğu A Grubu’nu topladığı 12 puan ile ilk sırada tamamlayan Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Sporting Lizbon ile eşleşti. Portekiz temsilcisini zorlanmadan geçen Pep Guardiola’nın öğrencileri, çeyrek finalde ise Atletico Madrid engelini aşmayı başardı. Uzun yıllardır hedefledikleri UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna bu sezon ulaşmak isteyen Manchester City, bu amaç doğrultusunda Real Madrid ile kozlarını paylaşacak. 2012-2013 sezonundan bu yana İspanya temsilcisi ile Şampiyonlar Ligi’nde altı kez karşı karşıya gelen City, bu karşılaşmalarda iki galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. Manchester City, 2019-2020 sezonunda son 16 turunda Real Madrid ile oynadığı iki maçı da kazanarak çeyrek finale yükseldi. 

Real Madrid karşılaşması, Pep Guardiola için de özel bir anlam taşıyor. Devler Ligi eleme turlarında daha önce Real Madrid’i iki kez eleyen Guardiola, turnuva tarihinde İspanya temsilcisini üç kez turnuva dışına iten ilk teknik direktör olmak için sahaya çıkacak. 

Pep Guardiola’nın Real Madrid maçındaki en büyük kozu, Kevin De Bruyne olacak. Belçikalı yıldız orta saha, bu sezon çıktığı 39 karşılaşmada 14 gol ve 11 asistlik performansa imza attı. 

Manchester City’nin sahasında Atletico Madrid’i 1-0 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Real Madrid, İspanya’ya avantajı kaparak dönmek istiyor

Şampiyonlar Ligi’ni 13 kez müzesine götüren ve bu alanda açık ara zirvede yer alan Real Madrid, Manchester City engelini aşmak istiyor. Carlo Ancelotti’nin ekibi, 33 haftası tamamlanan LaLiga’da topladığı 78 puan ile en yakın rakibi Barcelona’nın 15 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor. 

Inter, Sheriff Tiraspol ve Shakhtar Donetsk’in bulunduğu D Grubu’nu 15 puan ile zirvede noktalayan İspanya temsilcisi, PSG’yi sahasında 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final aşamasında Chelsea’yi karşısında bulan lacivert-beyazlılar, rakibini Karim Benzema’nın üstün performansı ile elemeyi başardı. Manchester City engelini de aşarak yoluna devam etmeyi amaçlayan Real Madrid, Avrupa kupalarında rakibine konuk olduğu son üç maçı da kazanamadı. İspanya temsilcisi, aynı zamanda İngiliz takımlarına konuk olduğu son altı maçın sadece birinde sahadan mutlu ayrılabildi. Öte yandan Chelsea karşılaşması, Carlo Ancelotti için farklı anlamlar taşımıştı. Şampiyonlar Ligi’nde kariyerinde sekizinci kez yarı finalde boy gösteren İtalyan teknik direktör, bu alanda Pep Guardiola ve Jose Mourinho’yu yakalamayı başarmıştı. 

Ancelotti’nin Manchester City maçındaki en büyük kozu, son haftaların formda ismi Karim Benzema olacak. Kaydettiği 12 gol ile Şampiyonlar Ligi kariyerinde en fazla gol attığı sezonu geçiren Benzema, turnuva tarihinde bu alanda en yüksek sayıya ulaşan Fransız futbolcu konumunda bulunuyor.

Real Madrid’in Chelsea’yi deplasmanda 3-1 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler