Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Et ve Süt Kurumu Başkanı Osman Uzun 28 Mart’ta görevden alındı, kararnamesi bir ay sonra yayımlandı

Resmi Gazete’de bugün (27 Nisan) dokuz bakanlık ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan atama ve görevden alma kararları yayımlandı. Et ve Süt Kurumu (ESK) Başkanı Osman Uzun, et zamları için “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu, bu nedenle fiyatı artırdık” demesinin ardından 28 Mart’ta görevden alınmış ve yerine vekâleten Mustafa Kayhan atanmıştı. Uzun’un görevden alınması kararı da yaklaşık bir ay sonra bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan 24 ayrı atama ve görevden alma kararına göre, dokuz bakanlık ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çok sayıda görevden almalar ve atamalar gerçekleşti. Bir ay önce görevden alınan eski ESK Başkanı Osman Uzun ile ilgili karar da bugün yayımlandı. Uzun, kırmızı ete yaptıkları yüzde 48’lik zammın ardından “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu, bu nedenle fiyatı artırdık” demiş ve bu sözlerden beş gün sonra, 28 Mart’ta görevden alınmıştı. Uzun’un yerine eski Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan vekâleten atanmıştı. Uzun’un görevden alınma kararının yayımlandığı bugünkü Resmi Gazete’de, yerine Kayhan veya başka bir atamanın yapıldığına ilişkin bir karar yer almadı.

ESK Yönetim Kurulu üyeleri Zekeriya Erdurmuş ve Hasan Hüseyin Aydemir de görevden alındı. Erdurmuş, 22 Nisan tarihli cumhurbaşkanı kararı ile Hayvancılık Genel Müdürlüğü görevinden de alınmıştı. Eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin abisinin kayınbiraderi olan Hasan Hüseyin Aydemir ise görevden alınmadan önce, et depolama anlaşmalarıyla kamuyu 100 milyon lira zarara uğrattığı iddialarıyla gündeme gelmişti. Aydemir, bakanlıktan müşavirlik maaşı ile birlikte Tarım Kredi Kooperatifleri’nden denetçi ve ESK’dan yönetim kurulu üyesi olarak huzur hakkı ücreti alıyordu. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, 11 ilin milli eğitim müdürleri değişti, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri’ne 12 müfettiş, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na 36 başmüfettiş ve dokuz vergi müfettişi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ise 12 başmüfettiş atandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.