Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Giorgio Chiellini’den İtalya Milli Takımı’na veda

İtalya Milli Takımı’nın efsane isimlerinden Giorgio Chiellini, Arjantin Milli Takımı ile 1 Haziran’da karşılaşacakları “Finalissima” adı verilen kupa maçının ardından milli takım kariyerini noktalayacağını açıkladı.

Giorgio Chiellini, milli takıma veda etmeye hazırlanıyor

Futbolseverler, 1 Haziran Çarşamba günü dev bir karşılaşmanın heyecanını yaşayacak. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ile Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) şampiyonları, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadı’nda karşı karşıya gelecek. “Finalissima” adı verilen kupayı kazanmak için EURO 2020 şampiyonu İtalya ile Copa America 2021 şampiyonu Arjantin’i karşı karşıya getirecek maç, Türkiye saati ile 21.45’te başlayacak. 

Finalissima, efsanevi bir ismin vedasına da sahne olacak. İtalya Milli Takımı ve Juventus’un kaptanı Giorgio Chiellini, kupa maçının ardından milli takım kariyerini noktalayacak. 37 yaşındaki stoper, internet yayın platformu DAZN’ye yaptığı açıklamada, “Milli formaya Wembley’de ‘Elveda’ diyeceğim. Kariyerimin zirvesi Avrupa Futbol Şampiyonası’nı kazanmaktı. Milli takımı güzel bir anı ile bırakmak istiyorum. Bu, İtalya formasıyla son maçım olacak” dedi.

İtalya futbolunun yetiştirdiği en büyük stoperlerden Giorgio Chiellini, 2004 yılından bu yana terlettiği milli takım forması ile 2012’de Avrupa ikinciliği, 2020’de ise Avrupa şampiyonluğu yaşadı. Milli takım ile 116 maça çıkan Chiellini, bu karşılaşmalarda toplam sekiz kez gol sevinci yaşadı. 37 yaşındaki yıldız futbolcu, İtalya Milli Takımı formasını en fazla giyen beşinci futbolcu olma özelliğini de taşıyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.