Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague playoffları devam ediyor: Anadolu Efes’ten Final-Four için dev adım – Real Madrid rakibini bekliyor

Turkish Airlines Euroleague playoffları çeyrek final serilerinde Anadolu Efes, evinde AX Armani Exchange Milan’ı 77-65 mağlup ederek seride 2-1 öne geçti. Real Madrid ise Maccabi Playtika Tel Aviv’i deplasmanda da mağlup etti ve Final-Four biletini kaptı.

Anadolu Efes’ten Final-Four için dev adım

Turkish Airlines EuroLeague’de çeyrek final üçüncü karşılaşmasında, temsilcimiz Anadolu Efes, İstanbul’da konuk ettiği AX Armani Exchange Milan’ı 77-65’lik skorla mağlup ederek seride 2-1 öne geçti. Karşılaşmada Anadolu Efes adına Vasilije Micic 20, Tibor Pleiss 17, Shane Larkin de 16 sayı ile galibiyeti getirdi. İtalya temsilcisinde ise Devon Hall 16 sayı kaydetti.

Karşılaşmanın başından itibaren hücum ribaundlarında kurduğu üstünlük ile skor üretimini sağlayan rakibine karşı Anadolu Efes, hava atışından itibaren Vasilije Micic ve Tibor Pleiss’ın elinden bulduğu 16 sayı ile fark yaratarak ilk çeyreği 25-17 üstünlükle kapattı. İkinci çeyrekte ise çembere yaptığı ataklarla sonuca giden Anadolu Efes’e karşılık, AX Armani Exchange Milan çözümü dış şutlarda buldu. Efes, farkı bir ara 14’e kadar çıkarmasına rağmen, Jerian Grant ve Devon Hall’un bulduğu 3’lük isabetlerle Milan farkı indirmeyi başardı. İlk devre 42-35’lik Anadolu Efes’in üstünlüğü ile geçildi.

Üçüncü periyot temponun yükselmesi ile birlikte karşılıklı basketlerle geçilirken, Shane Larkin’in de yavaş yavaş maçın içine girmesiyle birlikte Anadolu Efes üstünlüğü korudu ve son periyota 59-56’lık skorla önde girdi. Son çeyrekte ise tüm maçı geriden götüren AX Armani Exchange Milan, elde ettiği hücum ribaundları sonrasında Devon Hall’un kaydettiği 3-sayılık atış ile birlikte bitime 5 dakika kala 63-61’lik skorla öne geçti. Ancak bu noktadan sonra Shane Larkin’in maça ağırlığını koyması ile birlikte cevap veremeyen AX Armani Exchange Milan, Anadolu Efes’in 16 sayısına karşılık yalnızca 2 sayı üretebildi ve sahadan 77-65 mağlup ayrıldı.

Maçın son 3 dakikasında 8 sayı ve 1 asist ile maçı koparan isim Shane Larkin oldu. Anadolu Efes rakibine 13 hücum ribaundu vermesine rağmen, 2-sayılık atışlardan da  20/25(%80) isabetle galibiyete gitti. Bu isabet yüzdesi, bir takımın, bir EuroLeague playoff karşılaşmasında en yüksek 2-sayılık atış yüzdesiyle oynadığı maç olarak tarihe geçti.

Serinin dördüncü maçı Perşembe akşamı saat 20.30’ta Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Karşılaşmanın Özeti:

Bryant Dunston’ın geceye damga vuran bloğu: 

Maccabi Playtika Tel Aviv 76-87 Real Madrid

Gecenin diğer karşılaşmasında ise Real Madrid, deplasmanda Maccabi Playtika Tel Aviv’i 87-76’lık skorla mağlup etti ve seriyi 3-0 ile geçerek Final Four biletini elde eden ilk ekip oldu. Real Madrid’de Sergio Llull 16 sayı, 8 asist, Guerschon Yabusele ise 16 sayı, 8 ribaund ile galibiyeti getirirken, Maccabi Playtika Tel Aviv’de Scottie Wilbekin’in 22 sayısı mağlubiyete engel olamadı.

Karşılaşmanın özeti:

Sergio Llull bunu hep yapıyor:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler