Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye, Ukrayna’ya tıbbi malzeme hibe edecek

Rusya-Ukrayna arasında bir süredir devam eden savaşta “tarafsız” kaldığını vurgulayan Türkiye, Ukrayna ile tıbbi malzeme desteği sağlanması için bir anlaşma imzaladı. Anlaşma metni Resmi Gazete’nin bugünkü (27 Nisan) sayısında yayımlandı. 410 kalemden oluşan tıbbi malzeme, iki ülke arasında belirlenecek usullere göre süreç içinde teslim edilecek.

Türkiye ile Ukrayna arasında 28 Mart 2022’de imzalanan sağlık alanındaki hibe anlaşması bugün (27 Nisan) Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye’nin 410 kalemden oluşan tıbbi malzeme yardımına ilişkin anlaşmada “dostluk ve iyi niyet jesti” vurgusu yapıldı.

Hibe edilen tıbbi malzeme, daha sonra belirlenecek olan usul ile teslim edilecek. Ayrıca, tıbbi malzemenin, Türk tarafının yazılı izni olmadan üçüncü bir tarafa hibe edilemeyeceği bilgisi de anlaşmanın maddeleri arasında yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.