Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final heyecanı başladı: Manchester City-Real Madrid karşılaşması nefesleri kesti

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final heyecanı, dün (26 Nisan) oynanan Manchester City-Real Madrid karşılaşması ile başladı. Etihad Stadyumu’nun ev sahipliğinde oynanan karşılaşma nefesleri kesti. Manchester City, sahasında konuk ettiği Real Madrid’i 4-3 mağlup ederek az da olsa avantaj elde etmeyi başardı. Eşleşmenin galibi, 4 Mayıs Çarşamba günü Santiago Bernabeu Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmanın ardından belli olacak. 

Yedi gollü düellonun kazananı City

Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Real Madrid’i konuk etti. Etihad Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı mücadeleyi, Romanya Futbol Federasyonu’ndan Istvan Kovacs yönetti. 

Manchester City ve Real Madrid’in dizilişleri

UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanabilmeyi “takıntı” haline getiren Manchester City, dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmaya fırtına gibi başladı. Maçın henüz 2. dakikasında, Riyad Mahrez’in açtığı nefis ortada altıpas bölgesinden kafa vuruşunu yapan Kevin De Bruyne, kaleci Thibaut Courtois’yı avlayarak takımını öne geçirdi. Belçikalı yıldızının golünün ardından taraftar desteğini arkasına alan Manchester City, 11. dakikada aradaki farkı ikiye çıkardı. Kevin De Bruyne’nin ortasında topu önünde bulan Gabriel Jesus, meşin yuvarlağı filelere yolladı ve bu sezon Devler Ligi’nde attığı gol sayısını dörde çıkardı. Maçın kırılma anı ise 29. dakikada yaşandı. Phil Foden ile mutlak bir gol pozisyonundan faydalanamayan Manchester City, bu pozisyondan sadece dört dakika sonra kalesinde gol gördü.

İlk yarım saatlik dilimde City kalesinde tehlike yaratmakta zorlanan Real Madrid, dakikalar 33’ü gösterdiğinde Karim Benzema ile aradaki farkı bire indirdi. Ferland Mendy’nin ortasında penaltı noktasının önünde top ile buluşan Fransız yıldız, nefis bir gol vuruşuna imza atarak Real Madrid’i oyunda tutan isim oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı, Manchester City’nin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. 

Soyunma odasına 2-1 önde giden Manchester City, ikinci yarıya da etkili başlayan taraf oldu. 48. dakikada Mahrez ile bir topu direkten dönen City, 53. dakikada ise aradaki farkı yeniden ikiye çıkardı. Fernandinho’nun harika ortasında kafa vuruşunu yapan Phil Foden, skoru 3-1’e getirdi. Ancak İspanya temsilcisi, kalesinde gördüğü bu gole rağmen maçtan kopmadı. 55. dakikada sol kanatta topu kapan Vinicius Junior, yaklaşık 50 metre boyunca top sürdü ve sol çaprazdan ters köşeye yaptığı vuruşta fileleri sarsmayı başardı.

Gol yağmuru, karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında da devam etti. Dakikalar 74’ü gösterdiğinde, Oleksandr Zinchenko’nun yerde kalmasının ardından topu önünde bulan Bernardo Silva, hakem Istvan Kovacs’ın uyguladığı avantaj kuralından faydalandı ve ceza sahası sol çaprazdan nefis bir şuta imza atarak skoru 4-2’ye getirdi. Ancak Silva’nın bu golü de Real Madrid’i oyundan düşürmeye yetmedi. Son bölümde tüm riskleri alarak Manchester City kalesine yüklenmeye başlayan Madrid, aradığı golü 82. dakikada buldu. Aymeric Laporte’un ceza sahası içinde topa eliyle müdahale etmesinin ardından penaltı kazanan Real Madrid’de beyaz noktanın başına Karim Benzema geçti. Ederson’ı avlayarak aradaki farkı bire indiren Benzema, bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki 14. golünü kaydetti. 

Manchester City, sahasında konuk ettiği Real Madrid’i 4-3 mağlup ederek az da olsa avantaj elde etmeyi başardı. Eşleşmenin galibi, 4 Mayıs Çarşamba günü Santiago Bernabeu Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmanın ardından belli olacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Manchester City’nin Real Madrid’i 4-3 mağlup ettiği maçta toplam yedi gol atılırken, Şampiyonlar Ligi tarihinde hiçbir yarı final karşılaşması daha fazla gole sahne olmadı (1995’te Ajax 5-2 Bayern & 2018’de Liverpool 5-2 Roma).

Karim Benzema, Real Madrid tarihinde bir sezonda 40 resmi maç golüne ulaşan beşinci oyuncu oldu (Cristiano Ronaldo x7, Ferenc Puskas x2, Alfredo Di Stefano ve Hugo Sanchez). 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler