Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final heyecanı devam ediyor: Liverpool, Unai Emery’nin Villarreal’ini konuk edecek

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final heyecanı, bugün (27 Nisan) oynanacak Liverpool-Villarreal karşılaşması ile devam edecek. Turnuva boyunca rakip tanımayan Liverpool, çeyrek finalde Bayern Münih’i eleyerek büyük bir sürprize imza atan Villarreal’i konuk edecek. Anfield Road’ın ev sahipliğinde oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak ve dijital içerik platformu Exxen’den canlı yayınlanacak. 

Liverpool’un konuğu Villarreal 

Liverpool, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Villarreal’i konuk edecek. Anfield Road Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı mücadele, saat 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı, Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak yönetecek. 

Liverpool’un tek hedefi galibiyet

Alman teknik direktör Jürgen Klopp’un çalıştırdığı Liverpool, 33 haftası tamamlanan Premier Lig’de topladığı 79 puan ile ikinci sırada bulunuyor. Zirve yarışında Manchester City ile kıyasıya bir rekabetin içine giren Liverpool’un en büyük hedefi ise UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak. 

Atletico Madrid, Porto ve Milan’ın olduğu B Grubu’nu topladığı 18 puan ile ilk sırada tamamlayan Liverpool, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Inter ile eşleşti. İngiltere temsilcisi, rakibini zor da olsa elemeyi başardı ve çeyrek finalde Benfica’nın rakibi oldu. Liverpool, Portekiz ekibi karşısında ise iki maçta toplam altı gol atarak adını yarı finale yazdırdı.

12. kez Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi’nin yarı finalinde boy göstermeye hazırlanan Liverpool’dan daha fazla bu aşamada mücadele eden İngiliz takımı bulunmuyor. Öte yandan Jürgen Klopp’un takımı bu sezon tarihi bir performansın da altına imza attı. Liverpool, kulüp tarihinde ilk kez aynı sezon içinde Lig Kupası, FA Cup ve Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale kalma başarısı gösterdi. 

Jürgen Klopp’un Villarreal karşısındaki en büyük kozu ise Mohamed Salah olacak. Mısırlı yıldız, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde sekiz gol attı. Salah’ın Devler Ligi kariyerinde ise toplam 33 golü bulunuyor. 

Liverpool’un Benfica’yı deplasmanda 3-1 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Villarreal sürpriz peşinde

İspanyol teknik direktör Unai Emery’nin çalıştırdığı Villarreal, 33 haftası tamamlanan LaLiga’da topladığı 52 puan ile yedinci sırada bulunuyor. Ligde Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren “Sarı Denizaltılar”, Şampiyonlar Ligi’nde ise fırtına gibi esiyor. 

Manchester United, Atalanta ve Young Boys’un olduğu F Grubu’nu topladığı 10 puan ile ikinci sırada tamamlayan Villarreal, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Juventus ile eşleşti. İtalya deplasmanında rakibini 3-0 yenerek sürklase eden Unai Emery’nin öğrencileri, çeyrek finalde ise Avrupa futbolun dev kulüplerinden Bayern Münih ile kozlarını paylaştı. Sahasında oynadığı ilk karşılaşmada Bayern’i 1-0 yenen Villarreal, deplasmanda ise rakibi ile 1-1 berabere kalarak adını yarı finale yazdırdı. Devler Ligi’nde yoluna doludizgin devam eden Villarreal, Liverpool engelini de aşarak tarihinde ilk kez finale yükselmenin hesaplarını yapıyor. Ancak Sarı Denizaltılar’ın İngiliz takımlarına karşı şansı tutmuyor. Villarreal, İngiliz takımlarına konuk olduğu son sekiz resmi maçta üç beraberlik ve beş mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. 

Unai Emery’nin Liverpool karşısındaki en büyük gol silahı ise Gerard Moreno olacak. Moreno, bu sezon forma giydiği 26 karşılaşmada 13 gol atıp, yedi de asist yaptı. 

Villarreal’in Bayern Münih’i 1-0 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.