Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hazine’nin kamu kurumu kredilerine geri ödeme garantisi yüzde 100’e çıkarıldı

Hazine’nin kamu kurum ve kuruluşlarının dış finansman kaynaklarından aldığı kredilerin geri ödenmesinde Hazine garantisi, yüzde 95’ten yüzde 100’e çıkarıldı. Kamu kurumlarının kredi imkânlarını artırmayı hedefleyen düzenleme yap-işlet-devret projelerini de kapsıyor. 

Resmi Gazete’de bugün (28 Nisan) yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı kararına göre, Dış Finansman Sağlanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 17. maddesinde değişiklik yapıldı. Uygun kriterlere sahip kuruluşlara, yüzde 95’e kadar geri ödeme garantisi verilebileceği belirtilen ilgili madde “Hazine geri ödeme garantisinin %100 olarak sağlanması esastır” şeklinde değiştirildi. 

Yönetmelik, kamu iktisadi teşebbüsleri, özel hukuk hükümlerine tabi olmakla beraber sermayelerinin yüzde 50’sinden fazlası kamuya ait olan kuruluşlar, fonlar, kamu bankaları, yatırım ve kalkınma bankaları, belediyeler gibi kurumların, dış finansman kaynağından sağladıkları dış borçlarının geri ödenmesine Hazine garantisi verilmesini düzenliyor. Düzenlemeden yap-işlet-devret projeleri de faydalanabiliyor ve kamu kuruluşlarının kredi imkânlarının genişletilmesi amaçlanıyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.