Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague playofflarında dördüncü maçlar: Anadolu Efes Final-Four için parkede

Turkish Airlines EuroLeague çeyrek final serisi dördüncü maçında temsilcimiz Anadolu Efes, Final-Four biletini elde etmek için AX Armani Exchange Milan’ı konuk ediyor.

Temsilcimiz Anadolu Efes, bu akşam saat 20.30’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak maçı kazanması durumunda, Real Madrid’in ardından Final-Four’a yükselen ikinci takım olacak. Seride 2-1 üstünlüğü bulunan Anadolu Efes kaybetmesi halinde ise seri beşinci maça uzayacak. Serinin uzaması halinde, beşinci maç AX Armani Exchange Milan’ın ev sahipliğinde İtalya’da oynanacak.

Seride geride kalan üç karşılaşmada da oyunun çoğunluğunda üstünlük Anadolu Efes’te olmasına rağmen, AX Armani Exchange Milan üç maçta da son çeyreğe kadar mücadelesini sürdürdü. Son oynanan karşılaşmada ise maç boyu geriden gelen İtalyan temsilcisi 63-61 öne geçmesine rağmen, o andan sonra Shane Larkin’in önderliğinde 16-2’lik seri yapan Anadolu Efes, 77-65’lik skorla galip ayrılmıştı.

Dördüncü karşılaşma öncesinde de iki takım açısından ribaund ve top kayıplarını kontrol etmek büyük önem taşıyor. Skorun bu denli düştüğü karşılaşmalarda, oyunun sıkıştığı anlarda, ikinci şans ve rakibin top kayıpları üzerinden elde edilebilecek kolay basketler belirleyici unsurlardan biri. Ayrıca Anadolu Efes’in hücumlarını kısıtlamak da AX Armani Exchange Milan adına galibiyet için olmazsa olmaz. Anadolu Efes’te ise her zaman olduğu gibi 3-sayılık atışların isabet oranı, hücum akışkanlığı ve alan açılması yönünden kritik. 

Anadolu Efes’te sakatlıkları nedeniyle son maçta forma giyemeyen Krunoslav Simon ve Rodrigue Beaubois’nın da durumları Final-Four yolunda önemli. Bu sezon iç sahadaki son EuroLeague maçına çıkacak olan temsilcimiz, taraftarlarının yoğun ilgisi ile oluşan atmosferle galip gelerek Belgrad’daki Final-Four biletini alan ikinci takım olmak istiyor.

EuroLeague playoffları dördüncü maçı olan Anadolu Efes-AX Armani Exchange Milan müsabakası, bugün saat 20.30’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.