Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final heyecanı başlıyor: West Ham United’ın konuğu Eintracht Frankfurt

UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final heyecanı, bugün (28 Nisan) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Giovanni van Bronckhorst’ın çalıştırdığı Rangers, RB Leipzig deplasmanına konuk olacak. Gecenin öne çıkan maçında ise West Ham United ile Eintracht Frankfurt kozlarını paylaşacak. Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den canlı yayınlanacak. 

West Ham United’ın konuğu Eintracht Frankfurt

West Ham United, UEFA Avrupa Ligi yar final ilk maçında Eintracht Frankfurt’u konuk edecek. London Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı mücadele, saat 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Serdar Gözübüyük yönetecek. 

West Ham United, avantajı kapmak isteyecek

David Moyes’un çalıştırdığı West Ham United, 33 haftası tamamlanan Premier Lig’de topladığı 52 puan ile yedinci sırada yer alıyor. Moyes’un öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 52 gol atarken, kalesinde ise 44 gol gördü. 

Dinamo Zagreb, Rapid Wien ve Genk’in olduğu H Grubu’nu ilk sırada tamamlayan West Ham United, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Sevilla ile karşılaştı. Turnuvanın favorilerinden Sevilla’yı elemeyi başaran İngiltere temsilcisi, çeyrek finalde ise Olimpik Lyon engelini aşarak yarı finale yükseldi. 

UEFA Avrupa Ligi’ni kazanmayı hedefleyen West Ham United, bu amaç doğrultusunda Eintracht Frankfurt engelini aşmaya çalışacak. West Ham, Avrupa kupalarında Alman takımları ile oynadığı son karşılaşmada Frankfurt’u 3-1 mağlup etmeyi başarmıştı. 

Moyes’un Eintracht Frankfurt karşısındaki en büyük kozu ise Michail Antonio olacak. Jamaikalı forvet, bu sezon çıktığı 41 karşılaşmada 10 gol atıp, 10 da asist yaptı. 

West Ham United’ın Olimpik Lyon’u 3-0 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Eintracht Frankfurt’un hedefi final

Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt, 31 haftası tamamlanan Bundesliga’da topladığı 40 puan ile dokuzuncu sırada yer alıyor. Oliver Glasner’in öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 42 gol atarken, kalesinde ise 44 gol gördü. 

Temsilcimiz Fenerbahçe, Olympiakos ve Royal Antwerp’in bulunduğu D Grubu’nu ilk sırada tamamlayan Eintracht Frankfurt, son 16 turu aşamasında Real Betis ile kozlarını paylaştı. İki maç sonunda Betis’e üstünlük kurmayı başaran Glasner’in öğrencileri, çeyrek finalde karşısında Barcelona’yı buldu. Turnuvanın favorisi olarak gösterilen Barcelona’yı deplasmanda 3-2 yenerek yarı finale yükselen Eintracht Frankfurt, yarı finalde West Ham’ı eleyerek finale yükselmeyi hedefliyor.

Eintracht Frankfurt, Avrupa Ligi tarihinde sezona grup aşamasından başlayan takımlar arasında mağlubiyet almadan yarı finale kalan dördüncü takım olma özelliği taşıyor. 

Glasner’in West Ham United karşısındaki en büyük kozu, Filip Kostic olacak. Sırp yıldız, bu sezon çıktığı 37 karşılaşmada yedi gol atıp, 12 de asist yaptı. 

Eintracht Frankfurt’un Barcelona’yı 3-2 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final programı:

UEFA Konferans Ligi’nde yarı final programı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.