Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final heyecanı devam ediyor: Liverpool, Villarreal’i ikinci yarıdaki oyunu ile mağlup etti

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final heyecanı, dün (27 Nisan) oynanan Liverpool-Villarreal karşılaşması ile devam etti. Anfield Road’daki mücadeleyi 2-0 kazanan Liverpool, rövanş öncesi avantaj yakaladı. Bu eşleşmenin rövanş karşılaşması, 3 Mayıs Salı günü Villareeal’in ev sahipliğinde El Madrigal’de oynanacak.

Liverpool, Villarreal karşısında ikinci yarıda açıldı

Liverpool, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Villarreal’i konuk etti. Anfield Road Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı mücadeleyi,, Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak yönetti. 

Liverpool ve Villarreal’in dizilişleri

Juventus ve Bayern Münih’i eleyerek Devler Ligi’nde büyük sürprize imza atan Villarreal, turnuva boyunca rakip tanımayan Liverpool’a konuk oldu. Anfield Road’ın ev sahipliği yaptığı karşılaşmanın ilk bölümünde Liverpool baskısı vardı. İngiltere temsilcisi, bu bölümde Sadio Mane, Luis Dias ve Mohamed Salah ile gol pozisyonlarına girdi. Ancak Villarreal’in Arjantinli kalecisi Geronimo Rulli, yaptığı kurtarışlar ile takımını oyunda tutmayı başardı. İlk yarının en tehlikeli pozisyonunu ise 41. dakikada yaşandı. Ceza sahası dışında top ile buluşan Thiago Alcantara, yaklaşık 30 metre mesafeden çektiği nefis şutta meşin yuvarlağı üst direğe nişanladı. İlk 45 dakika, golsüz eşitlik ile sona erdi. 

Soyunma odasına golsüz eşitlik ile giden Liverpool, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Ev sahibi, 52. dakikada ise Jordan Henderson’ın ortasında topa müdahale eden Pervis Estupinan’ın ters vuruşunun ardından öne geçti. Golü bulduktan sonra baskısını artıran Liverpool, 55. dakikada aradaki farkı ikiye çıkardı. Mohamed Salah’ın nefis pasına hareketlenen Sadio Mane, yaptığı tek vuruşta skoru 2-0’a getiren isim oldu. Karşılaşmanın kalan bölümünde skor avantajını korumayı başaran Liverpool, Anfield Road’dan iki farklı galibiyet ile ayrıldı. 

Anfield Road’da oynanan karşılaşmayı 2-0 kazanan Liverpool, rövanş öncesi avantaj yakaladı. Bu eşleşmede rövanş karşılaşması, 3 Mayıs Salı günü Villareal’in ev sahipliğinde El Madrigal’de oynanacak.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Şampiyonlar Ligi tarihinde evindeki yarı final maçlarının tamamını kazanarak Jürgen Klopp’tan daha fazla karşılaşmaya çıkan bir teknik direktör bulunmuyor (4/4; Marcelo Lippi ve Ottmar Hitzfeld ile eşit).

Şampiyonlar Ligi eleme turlarındaki 14’üncü golünü atan Sadio Mane, turnuva tarihinde en yüksek sayıya ulaşan iki Afrikalı oyuncudan biri (Didier Drogba ile eşit).

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.