Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Babacan ve İmamoğlu kamuoyuna ilk kez yan yana fotoğraf verdi

Haber: Sema Kızılarslan & Ali Macit

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İstanbul İl Başkanlığı, bu akşam (29 Nisan) Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde iftar düzenledi. DEVA’nın düzenlediği iftara, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da davet edildi. Daveti geri çevirmeyen İmamoğlu, DEVA’nın iftarına katıldı. 

İmamoğlu, Ali Babacan ilk kez yüz yüze geldi.  İkili daha önce 23 Temmuz 2020’de Kanal İstanbul üzerine bir internet üzerinden bir görüşmüştü. 

DEVA Partisi istanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftara 5 bin kişiden fazla DEVA Partisi üyesi katıldı. İstanbul’un ilçe yönetimlerinde bulunan üyeler, muhtarlar ve cemaat liderleri de iftara katılanlar arasındaydı. İki lider ilk defa yüz yüze yan yana geldi. İftardan önce iki lider toplantı yaptı. İmamoğlu’nun konuşmasını DEVA Partililer alkışlarla karşıladı. İftar programına katılmak için gelen birçok vatandaş yer bulamadı. Programa ilgi oldukça fazlaydı. 

İBB Başkanı İmamoğlu alkışlarla yaptığı konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını DEVA Partililere iletti. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma iradesiyle hareket eden altı siyasi partiye ve liderlerine büyük bir sorumluluk düştüğüne dikkat çeken İmamoğlu, “Bu sorumluluk bilinciyle davranarak, ülkemiz adına umut olan tüm liderlere ve özellikle bugün burada bizi onurlandıran Sayın Ali Babacan’a hepinizin huzurunda yürekten teşekkür ediyorum. Elbette bu akşam burada olacağımı bilen ve kendisini aradığımda, ‘Bu akşam iftara katılacağım’ diye söylediğimde, ‘Çok kıymetli Ali Babacan’a ve onun nezdinde bütün DEVA Partililere selamımı ilet’ diyen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da sizlere selamını iletiyorum. İnanıyorum ve biliyorum ki, Türkiye’de her şey çok güzel olacak. İnanıyor ve diliyorum ki, 6 siyasi partinin bu birlikteliği önümüze çok kıymetli bir sayfa açacak'” dedi.

İmamoğlu, iftara ev sahipliği yapan DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol’a da teşekkürlerini iletti. Erol da konuşmasında tüm katılımcıların Ramazan ayını ve önümüzdeki Ramazan Bayramı’nı kutladı. 

Partisinin kendi logosuyla seçimlere gireceğini bir kez daha vurgulayan Babacan, şu ifadeleri kullandı:

“Kurtuluş gününde Beştepe’de birileri yerinden zıplayacak”

“Sokaklar sandık gününü iple çekiyor. Sokağın sesi ‘DEVA Partisi’ diyor. Bu güveni boşa çıkarmamak için canla başla çalışmak zorundayız. DEVA Partisi seçimlere, kendi adıyla sanıyla, şanıyla namıyla, her alanda hazırladığı çözümlerle oy pusulasında kendi logosuyla girecek. O kurtuluş gününde mührü damlaya öyle bir basacağız ki Ankara’da Beştepe’de birileri yerinden zıplayacak. Türkiye’nin tüm demokratlarına sesleniyorum; sosyal demokrat arkadaşıma, muhafazakâr demokrat arkadaşıma, liberal demokrat arkadaşıma, milliyetçi demokrat arkadaşıma sesleniyorum: Gelin, DEVA Partisi’nde birleşelim, gelin, tam demokrasinin bayrağını hep beraber göndere çekelim, gelin, hep beraber kazanalım, Türkiye olarak kazanalım. Bakın görün, Meclis seçimlerinde DEVA Partisi büyük bir zafer kazanacak. Cumhurbaşkanı seçimlerinde altılı masanın adayı büyük bir zafer kazanacak. Bu iş çözülecek. Biz, altılı masada demokrasimizi kurtarmak için el ele verdik. Türkiye’yi güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçireceğiz. Türkiye’yi, sağ salim barış, özgürlük ve adalet limanına ulaştıracağız. Sandıklara hep beraber sahip çıkacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.