Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA playofflarında heyecan devam ediyor: Doğu Konferansı ilk tur serileri sona erdi – Batı Konferansı’nda Timberwolves-Grizzlies serisi dışında eşleşmeler tamamlandı

NBA’de playoff heyecanı devam ediyor. Doğu Konferansı’nda ilk tur serileri sona ererken, Batı Konferansı’nda Minnesota Timberwolves- Memphis Grizzlies eşleşmesinin sonucu bekleniyor.

Philadelphia 76ers 132-97 Toronto Raptors

NBA playoff birinci turunda Doğu Konferansı eşleşmeleri sona erdi. Son olarak bu sabaha karşı oynanan Philadelphia 76ers – Toronto Raptors karşılaşmasındaki Philadelphia 76ers galibiyeti ile seri 4-2 sona erdi. Bu sonuçla Philadelphia, Doğu Konferansı yarı finalinde Miami Heat’in rakibi oldu.

Doğu Konferansı dördüncüsü Philadelphia 76ers ile beşincisi Toronto Raptors arasında oynanan, playoff ilk tur altıncı maçında, Raptors’ı 132-97’lik skorla mağlup eden 76ers seride durumu 4-2’ye getirdi ve bir üst tura yükseldi. Philadelphia 76ers Doğu Konferansı yarı finallerinde, konferans normal sezon lideri Miami Heat ile eşleşti. Philadelphia 76ers’ta Joel Embiid 33 sayı ve 10 ribaund, James Harden 22 sayı ve 15 asist, Tobias Harris de 19 sayı ve 11 ribaund ile double-double yaparken, Tyrese Maxey de 25 sayı ve 8 asist ile oynadı. Milli basketbolcumuz Furkan Korkmaz ise 5 dakika süre aldığı karşılaşmada 2 asist ve 2 ribaund üretti. Ev sahibi Raptors’ta ise Pascal Siakam 24 sayı, 7 ribaund ve 7 asist, Chris Boucher de 25 sayı ve 10 ribaund ile oynadı.

Üçüncü çeyrekte maçı koparan seri :

Karşılaşmanın özeti:

Phoenix Suns 115-109 New Orleans Pelicans

Gecenin diğer karşılaşmasında ise Batı Konferansı lideri Phoenix Suns, konferans sekizincisi New Orleans Pelicans’ı deplasmanda mağlup etti ve seriyi 4-2 kazanarak konferans yarı finaline yükseldi.

Smothie King Center’da oynanan karşılaşmada Batı Konferansı lideri Phoenix Suns, New Orleans Pelicans’ı deplasmanda, 115-109’luk skorla mağlup etti. Seride durumu 4-2’ye getiren Suns, Batı Konferansında yarı finale yükseldi. Phoenix Suns’ta Chris Paul 14/14 isabetle 33 sayı, 8 asist ve 5 ribaund ile geceye damga vururken, NBA playofflarında 13+ şut kullanarak, kaçırmadan isabet bulan ilk oyuncu olarak tarihe geçti. Deandre Ayton 22 ve Mikal Bridges da 18 sayı ile galibiyette pay sahibi oldu. Ev sahibi ekip New Orleans Pelicans’ta ise Brandon Ingram’ın 21 sayı, 11 asist ve 5 ribaundluk performansı yeterli olmadı. 

Chris Paul’ün tarihe geçen performansı sonrası açıklamaları:

Koç Willie Green’in eski takımıyla duygusal anları:

Karşılaşmanın özeti:

Dallas Mavericks 98-96 Utah Jazz

Gecenin son karşılaşmasında ise Dallas Mavericks, Utah Jazz’ı mağlup ederek seride durumu 4-2 yaptı ve Batı Konferansı yarı finaline yükseldi. Dallas Mavericks yarı finalde Phoenix Suns ile eşleşti.

Vivin Arena’da oynanan karşılaşmada, 98-96’lık skorla galip gelen konuk ekip Dallas Mavericks, seride durumu 4-2’ye getirerek konferans yarı finaline yükseldi. Dallas Mavericks’te Luka Doncic 24 sayı, 9 ribaund ve 8 asist, Jalen Brunson da 24 sayı ile oynadı. Ev sahibi ekip Utah Jazz’de ise Donovan Mitchell’ın 23 sayı, 8 ribaund ve 9 asistlik performansı yeterli olmadı. Dallas Mavericks, Batı Konferansı yarı finalinde Phoenix Suns’a rakip oldu.

Jalen Brunson’ın galibiyeti getiren performansı:

Rudy Gobert elenmemek için direniyor:

Karşılaşmanın özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.