Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 35. hafta heyecanı başlıyor: Trabzonspor, şampiyonluk için sahada

Süper Lig’de 35. hafta heyecanı, bugün (29 Nisan) oynanacak Giresunspor-Adana Demirspor ve Fenerbahçe-Gaziantep FK karşılaşmaları ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Fenerbahçe’nin konuğu Gaziantep FK

Fenerbahçe, bugün (29 Nisan) Gaziantep FK’yı konuk edecek. Ülker Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.30’da başlayacak. Mücadeleyi, Barış Saka yönetecek. 

Sarı-lacivertliler, Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra çıktığı 16 maçta 37 puan topladı. İsmail Kartal yönetiminde son 10 maçta yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, ligde topladığı 65 puan ile ikinci sırada yer alıyor.

İsmail Kartal’ın öğrencileri, son haftalarda oldukça formda. Son 10 haftada dokuz galibiyet alan Fenerbahçe, aldığı galibiyetlerin tamamında rakip filelere en az iki gol attı. Çaykur Rizespor’u deplasmanda 6-0 mağlup ederek çıkışını sürdüren Fenerbahçe, Gaziantep FK’yı konuk ettiği iki lig maçını toplam sekiz gol atarak kazandı. Öte yandan Süper Lig’de altı maçtır puan kaybetmeyen sarı-lacivertliler, üst üste yedi galibiyetlik bir seriyi en son Nisan-Ağustos 2018 arasında yakalamıştı. Fenerbahçe, aynı zamanda İsmail Kartal’ın ilk maçına çıktığı Ocak 2022’den bu yana Süper Lig’de en fazla puan toplayan (30) ve en yüksek gol averajına sahip (16) takım olarak dikkat çekiyor. 

İsmail Kartal’ın Gaziantep FK karşısındaki en büyük kozu ise İrfan Can Kahveci olacak. Yıldız futbolcu, bu sezon çıktığı 25 karşılaşmada üç gol atıp, altı da asist yaptı. 

Erol Bulut’un çalıştırdığı Gaziantep FK, 34 haftası tamamlanan ligde topladığı 42 puan ile 15. sırada yer alıyor. Gaziantep FK, sezonun ilk yarısındaki maçta Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup etmişti. 

Trabzonspor, şampiyonluk için sahada

Trabzonspor, yarın (30 Nisan) Fraport TAV Antalyaspor ile kozlarını paylaşacak. Medical Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.30’da başlayacak. Mücadeleyi, Atilla Karaoğlan yönetecek. 

Bordo-mavililer, ligde oynadığı 34 karşılaşmada topladığı 76 puan ile liderlik koltuğunda oturuyor. Abdullah Avcı’nın ekibi, bu karşılaşmalarda rakip filelere 63 gol atarken kalesinde ise yalnızca 29 gol gördü.

Adana Demirspor’u 3-1 mağlup ederek kötü gidişatına son veren Trabzonspor, Fraport TAV Antalyaspor karşısına şampiyonluk için çıkacak. Bordo-mavili ekip, ligde kalan dört maçında en az bir puan alması halinde Fenerbahçe ve İttifak Holding Konyaspor’un alacağı sonuçlardan bağımsız olarak şampiyonluğu garantileyecek. Trabzonspor, Antalyaspor’u ağırladığı son 16 lig maçında 11 galibiyet, dört beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, aynı zamanda bu sezon lig maçlarının ilk yarılarında en fazla gol atan takım olarak dikkat çekiyor (34). 

Avcı’nın bu maçtaki en önemli gol ayağı ise Edin Visca olacak. Visca, Trabzonspor forması ile çıktığı 16 karşılaşmada altı gol atıp, dört de asist yaptı.

Nuri Şahin yönetimindeki Fraport TAV Antalyaspor, 34 haftası tamamlanan ligde topladığı 51 puan ile sekizinci sırada yer alıyor. Ligde son 12 maçını kaybetmeyen Antalyaspor, kulüp tarihinin en uzun yenilmezlik serisini tekrarlamak için Trabzonspor deplasmanına çıkacak. 

https://twitter.com/Trabzonspor/status/1519244085671903237?s=20&t=6Y44W2BH5n8BkY_4jjKU9g

Beşiktaş, Kayseri deplasmanında

Beşiktaş, 1 Mayıs Pazar günü Yukatel Kayserispor’a konuk olacak. Kadir Has Şehir Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 16.00’da başlayacak. Mücadeleyi, Erkan Özdamar yönetecek.

Beşiktaş, son 18 haftada sadece 30 puan toplayabildi. Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı 34 karşılaşmada topladığı 51 puan ile lider Trabzonspor’un 25 puan gerisinde yedinci sırada yer alıyor.

Önder Karaveli ile yolları ayırdıktan sonra göreve Valerien Ismael’i getiren Beşiktaş, yeni teknik direktörü ile çıktığı dört karşılaşmada bir galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Yukatel Kayserispor’u mağlup ederek Avrupa’ya katılma şansını sürdürmek isteyen Beşiktaş, rakibi ile oynadığı son 15 lig maçında sadece bir mağlubiyet yaşadı. OPTA verilerine göre, son iki maçtır ligde gol atamayan siyah-beyazlılar, daha uzun bir suskunluğu en son Şubat 2012’de yaşadı. Öte yandan bu sezon Süper Lig’de 12 maçı eşitlik ile sona eren Beşiktaş, 21. yüzyılda sadece 2011-2012 sezonunda aynı sayıda beraberlik aldı. 

Küme düşme potasından kurtulmayı başaran Yukatel Kayserispor ise 34 haftası tamamlanan ligde topladığı 43 puan ile 14. sırada yer alıyor. 

Galatasaray’ın konuğu Demir Grup Sivasspor

Galatasaray, 1 Mayıs Pazar günü Demir Grup Sivasspor’u konuk edecek. NEF Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.30’da başlayacak. Mücadeleyi, Kadir Sağlam yönetecek.

Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine Domenec Torrent’i getiren Galatasaray, İspanyol çalıştırıcı yönetiminde çıktığı 14 karşılaşmada altı galibiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, 34 haftası tamamlanan ligde topladığı 47 puan ile 12. sırada bulunuyor.  

Ligde oynadığı son iki karşılaşmayı da kazanan Galatasaray, Demir Grup Sivasspor’u mağlup ederek çıkışını sürdürmek amacında. Sarı-kırmızılılar, rakibini konuk ettiği son 15 lig maçında 14 galibiyet ve bir beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Öte yandan bu sezon ligde 47 gol yiyen Galatasaray, lig tarihinde sadece 2015-2016 sezonunda daha yüksek sayıda gol yemişti (49).

Domenec Torrent’in Demir Grup Sivasspor karşısındaki en büyük kozu ise Kerem Aktürkoğlu olacak. Kerem, bu sezon çıktığı 48 karşılaşmada 12 kez fileleri havalandırdı. 

Rıza Çalımbay’ın çalıştırdığı Demir Grup Sivasspor ise 34 haftası tamamlanan ligde topladığı 45 puan ile 13. sırada yer alıyor.

Süper Lig’de 35. haftanın programı şöyle:

29 Nisan Cuma

Fenerbahçe-Gaziantep FK

GZT Giresunspor-Adana Demirspor

30 Nisan Cumartesi

İttifak Holding Konyaspor-VavaCars Fatih Karagümrük

Kasımpaşa-Medipol Başakşehir

Trabzonspor-Fraport-TAV Antalyaspor

Atakaş Hatayspor-Altay

1 Mayıs Pazar

Yukatel Kayserispor-Beşiktaş

Aytemiz Alanyaspor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Galatasaray-Demir Grup Sivasspor

Göztepe-Çaykur Rizespor

Süper Lig’de 35. hafta öncesi oluşan puan durumu:

https://twitter.com/demarkesports/status/1518681068517433347?s=20&t=MVJJbkIcNoLWyxTB6x59Aw

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler