Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague playoffları dördüncü maç: Anadolu Efes üst üste üçüncü kez Final-Four’da!

Turkish Airlines EuroLeague playoffları çeyrek final serisi dördüncü maçında, AX Armani Exchange Milan’ı 75-70 mağlup eden Anadolu Efes, Final-Four’a yükselen ikinci takım oldu.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmadan 75-70’lik skorla galip ayrılan temsilcimiz Anadolu Efes, seride durumu 3-1’e getirdi ve Real Madrid’in ardından Final-Four biletini alan ikinci takım oldu. Anadolu Efes’te, maçın büyük bölümünü şut kaçırmadan geçiren Tibor Pleiss, 8/9 saha içi isabeti ile 25 sayı,6 ribaund, 2 top çalma ve 2 blokla galibiyette önemli rol oynarken, Vasilije Micic de 20 sayı, 5 ribaund ve 4 asistle etkili oldu. AX Armani Exchange Milan cephesinde ise Luigi Datome’nin 21 sayısı İtalya temsilcisi için yeterli olmadı.

Karşılaşmaya ilk üç maçta da olduğu gibi hızlı başlayan Anadolu Efes, Tibor Pleiss’ın yayın gerisinden bulduğu 2/2 3-sayılık atış isabeti ile 8-0 öne geçti ve AX Armani Exchange Milan’ın koçu Ettore Messina, mola almak durumunda kaldı. İlk çeyrek boyunca dış atışlarda etkisiz kalan İtalya temsilcisi, yalnız 1/9 3-sayılık isabeti ile oynadığı çeyreği 19-11 geride kapattı. İkinci çeyreğin başında ise Gigi Datome’nin üst üste basketleri ile 9-2’lik seri yakalayan AX Armani Exchange Milan skoru 23-20’ye getirdi ve farkı 3 sayıya kadar indirdi. Vasilije Micic ve Gigi Datome’nin karşılıklı basketleriyle geçen bu dakikaların ardından, Datome’nin 3- sayılık basketi ile 35-34’lük skorla İtalyan temsilcisi karşılaşmada ilk kez öne geçti. Çeyreğin sonları da karşılıklı basketlerle geçilirken AX Armani Exchange Milan, ilk yarıyı temsilcimiz Anadolu Efes karşısında 43-42 önde kapattı. Konuk ekip adına ilk devrede Datome 14 sayı ile etkili olurken, Anadolu Efes’te de Tibor Pleiss şut kaçırmadan 16 sayı üretti.

İkinci yarıya da Shane Larkin’in asistleri üzerinden Micic ve Pleiss’tan ürettiği sayılarla üstünlüğü yakalayan Anadolu Efes, farkı tekrar 62-52’lik skorla çift haneye çıkarttı. Bu dakikadan sonra Kyle Hines’ın hücum ribaundları ile birlikte üst üste 4 hücumda da 3-sayılık atış isabeti yakalayan AX Armani Exchange Milan, 64-62’lik skorla son periyotta bir kez daha öne geçmeyi başardı. Konuk takım, bitime 5:35 kala Sergio Rodriguez’in serbest atış çizgisinden ürettiği sayılar ile skoru 68-64’e getirerek farkı 4 sayıya çıkardı. Ancak bu dakikadan sonra yaklaşık 5 dakika boyunca skor üretemeyen İtalyan temsilcisi Anadolu Efes’in 9-0’lık serisine cevap veremedi ve son 13 saniyeye 73-68 geride girdi. Datome’nin bitime 9 saniye kala basketi ile farkı 3’e indirse de taktik faul sonrası Vasilije Micic çizgide hata yapmadı ve Efes, karşılaşmadan 75-70’lik skorla galip ayrıldı. 

Karşılaşmada Anadolu Efes adına galibiyetin anahtarı Vasilije Micic ve Tibor Pleiss’ın skorer oyunları oldu. Ayrıca şut isabeti konusunda sıkıntılı bir gün geçirse de Shane Larkin yaptığı etkili savunma ve hücumda da 7 asisti ile takımına katkı sağladı. Serinin üçüncü maçında boyalı alanda etkili olarak %80 2-sayılık atış isabeti ile fark yaratan Anadolu Efes, bu maçta da %68,2 2-sayılık isabeti ile galibiyete uzandı. AX Armani Exchange Milan ise hücum ribaundların Kyle Hines’ın etkinliği ile birlikte üstünlük kursa da, yalnızca %28,1 dış şut isabeti ile oynayarak skorunu yükseltmekte zorlandı. Luigi Datome dışında hücumda diğer skorerlerinden istediği verimi alamayan Ettore Messina’nın ekibi, ribaundlar dışında yalnızca asist parametresinde Anadolu Efes’e karşı üstünlük kurabildi.

Seride durumu 3-1’e getirerek Turkish Airlines EuroLeague’de Final-Four aşamasına yükselen Anadolu Efes, 19-21 Mayıs günerinde oynanacak yarı final karşılaşmasında Olympiacos-AS Monaco serisi galibi ile karşı karşıya gelecek (Olympiacos’un seride 2-1’lik üstünlüğü bulunuyor).

Karşılaşmanın özeti:

Koç Ergin Ataman’ın açıklamaları:

Shane Larkin ve Vasilije Micic’in taraftarlarla F4 kutlaması:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.