Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

38 yıllık rüya gerçeğe dönüştü: Süper Lig’de şampiyon Trabzonspor!

Süper Lig’in 35. hafta maçında Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Uğurcan Çakır, skor 1-1’ken kurtardığı penaltı ile maça damga vurdu. 38 yıl aranın ardından mutlu sona ulaşan Karadeniz temsilcisi, böylelikle tarihinin yedinci şampiyonluğunu elde etti. 

Süper Lig’de şampiyon Trabzonspor!

Trabzonspor, Süper Lig’in 35. hafta maçında Fraport TAV Antalyaspor ile kozlarını paylaştı. Şampiyonluk için sahaya çıkan Karadeniz temsilcisi, Medical Park Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maça fırtına gibi başladı. Maçın henüz 3. dakikasında Abdülkadir Ömür’ün pasında top ile buluşan Andreas Cornelius, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Ligde 15. kez gol sevinci yaşayan Cornelius, böylelikle gol krallığı yarışında ilk sıraya yükselmiş oldu. İlk yarının kalan dakikalarında ise oyunun temposu düştü. Trabzonspor, soyunma odasına Danimarkalı yıldızının attığı gol ile 1-0 önde gitti. 

Devreyi 1-0 geride kapatan Fraport TAV Antalyaspor, ikinci yarıya çok hızlı başladı. Maçın 51. dakikasında Ghacha’nın yerden çıkardığı topa kale sahası içinde dokunan Ndao, skorda dengeyi sağlayan isim oldu. Fraport TAV Antalyaspor, 55. dakikada ise Ndao’nun Siopis tarafından düşürülmesi ile penaltı kazandı. Ancak Trabzonspor’un başarılı kalecisi Uğurcan Çakır, penaltı vuruşunda Fredy’ye gol izni vermedi. Uğurcan’ın kurtarışının ardından moral bulan Trabzonspor, 62. dakikada yeniden öne geçti. Abdülkadir Ömür’ün harika pasında top ile buluşan Dorukhan Toköz, kaleci Boffin’in ayaklarının arasından meşin yuvarlağı fileler ile buluşturdu. Maçın skorunu ise Haji Wright belirledi. Savunmadan seken topu filelere yollayan Wright, bu sezonki sekizinci gol sevincini yaşadı. Karşılaşma, 2-2’lik eşitlik ile sona erdi.

Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 38 yıl aranın ardından mutlu sona ulaşan Karadeniz temsilcisi, böylelikle tarihinin yedinci şampiyonluğunu elde etmiş oldu.

Uğurcan Çakır’ın kurtardığı penaltı:

Trabzonspor taraftarları, şampiyonluk maçını şehir meydanında takip etti.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.