Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Askerliğini yapmadan milletvekili seçilenlerin askerliği ertelenecek

TBMM üyeliğine seçilenlerden askerlik hizmeti yapmamış olanların askerlik işlemleri ertelenecek.

Askere Alma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugün (30 Nisan) Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; TBMM üyeliğine seçilenlerden askerlik hizmeti yapmamış olanların askerlik işlemleri ertelenecek. Yönetmelikte yapılan değişiklik şöyle:

“TBMM üyeliğine seçilenlerden askerlik hizmetini yapmamış olanların üyelikleri devam ettiği sürece yoklama kaçağı veya bakaya olsalar dahi her türlü askerlik işlemleri ertelenecek. Erteleme işlemleri TBMM Başkanlığının bildirimi üzerine Askeralma Genel Müdürlüğünce yapılacak.

“Bedelli askerlikten vazgeçenlere yeni başvuru hakkı verilmez”

Erteleme hakkı olanlar hariç; bedelli askerliğe müracaat ettiği yıl içinde vazgeçenlerden aynı yıl içinde yeniden yararlanmak isteyenlerin birinci fıkradaki şartları taşıması halinde başvuruları kabul edilir. Bedelli askerliğe müracaat ettiği yılın son başvuru tarihinden sonra vazgeçenlere yeni bir başvuru hakkı verilmez.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.