Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 35. hafta heyecanı başladı: Fenerbahçe, yoluna doludizgin devam ediyor

Süper Lig’de 35. hafta heyecanı, dün (29 Nisan) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Gaziantep FK’yı 3-2 mağlup ederek galibiyet serisini yedi maça çıkardı. Günün diğer maçında ise GZT Giresunspor ile Adana Demirspor kozlarını paylaştı. Giresunspor, rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe, galibiyet serisine devam etti

Fenerbahçe, Süper Lig’in 35. haftasında Gaziantep FK ile karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmaya sarı-lacivertliler çok hızlı başladı. Maçın henüz 5. dakikasında Nazım Sangare’nin uzun pasında savunma arkasına sarkan Diego Rossi, çaprazdan yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. İlk yarının kalan dakikalarında da oyun üstünlüğünü elinde bulunduran Fenerbahçe, soyunma odasına 1-0 önde gitmeyi başardı. 

Ülker Stadyumu’nu dolduran seyircisinin desteğini arkasına alan Fenerbahçe, ikinci yarının hemen başında penaltı kazandı. Gaziantep FK kalecisi Günay’ın müdahalesinin ardından yerde kalan Serdar Dursun, aynı zamanda takımının kazandığı penaltı vuruşunda topun başına geçen isim oldu. Ancak milli forvet, yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı üstten auta attı. Serdar Dursun, sadece beş dakika sonra kendisini affettirdi. Mert Hakan Yandaş’ın yerden sert ortasında altı pas önünde vuruşunu yapan Serdar, aradaki farkı ikiye çıkardı. Maç boyunca istediği oyunu ortaya koymakta zorlanan Gaziantep FK, 65. dakikada Sagal’ın attığı gol ile umutlandı. Ancak Erol Bulut’un öğrencilerini maçtan kopartan gol, 84. dakikada geldi. Ceza sahası içinde yaşanan karambol sonrası top ile buluşan Miha Zajc, fileleri sarsarak bu sezonki dokuzuncu golünü kaydetti. Maxim’in 90+7. dakikada penaltıdan attığı gol ise maçın skorunu belirledi. 

Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Gaziantep FK’yı 3-2 mağlup ederek galibiyet serisini yedi maça çıkardı.

Fenerbahçe’nin başında görev yaptığı son yedi Süper Lig maçını kazanan İsmail Kartal, kariyerinin en uzun serisini tekrarladı (Aralık 2014-Ocak 2015 arasında 7G). 

Gaziantep FK’yı 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, Süper Lig’de Ağustos 2018’den (9G) bu yana ilk kez üst üste yedi galibiyet aldı.

Fenerbahçe’nin Gaziantep FK galibiyeti paylaşımı:

Süper Lig’in 35. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Fenerbahçe 3-2 Gaziantep FK

GZT Giresunspor 2-0 Adana Demirspor

Süper Lig’in 35. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

30 Nisan Cumartesi

İttifak Holding Konyaspor-VavaCars Fatih Karagümrük

Kasımpaşa-Medipol Başakşehir

Trabzonspor-Fraport-TAV Antalyaspor

Atakaş Hatayspor-Altay

1 Mayıs Pazar

Yukatel Kayserispor-Beşiktaş

Aytemiz Alanyaspor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Galatasaray-Demir Grup Sivasspor

Göztepe-Çaykur Rizespor

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.