Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (1 Mayıs 2022): 1 Mayıs’a Gezi davası damga vurdu, 164 kişi gözaltına alındı | Arzu Çerkezoğlu ve Medyascope muhabirleri değerlendirdi

Editör: Buket Topaktaş

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Türkiye genelinde yürüyüş ve mitinglerle meydanlarda kutlandı. İstanbul’da toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresinde her yıl olduğu gibi bu yıl da sıkı güvenlik önlemleri alındı. İstanbul Valiliği, Taksim ve çevresinde toplam 164 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Kutlamalarda Gezi Parkı davasında ağır cezalar verilenler de unutulmadı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Gezi davasında 18 yıl hapis cezası alarak tutuklanan yüksek mimar Mücella Yapıcı’ya seslenerek, “Mücella abla seninle onur duyuyoruz, 1 Mayıs meydanından söz veriyoruz. Mücella ablanın sözü, Tayfun’un Vera’sı, Can’ın inadı bizlere emanettir” dedi.

Haber Hafta Sonu’nda bu akşam Medyascope muhabirleri Ferit Aslan, Ufuk Çeri, Aytuğ Özçolak ve Cansu Timur ile 1 Mayıs mitinglerini, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile işçi haklarını ve 1 Mayıs’ı konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.