Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trabzonspor’un yıllar sonra gelen şampiyonluğuna gölge düştü: Tartışmalı pankart, Ruud Boffin’in darp edildiği iddiası, Bağdat Caddesi’nde çıkan olaylar

Süper Lig’in 35. hafta maçında Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 38 yıl aranın ardından mutlu sona ulaşan Karadeniz temsilcisi, böylelikle tarihinin yedinci şampiyonluğunu elde etti. Ancak maç önü ve sonrasında yaşanan olaylar, Trabzonspor’un şampiyonluğunun önüne geçti. Medyascope Spor Servisi olarak, dün (30 Nisan) gece yaşanan olayları, sizin için derledik.

Fenerbahçe Kulübü’nden pankart tepkisi

Trabzonspor, Süper Lig’in 35. hafta maçında Fraport TAV Antalyaspor ile kozlarını paylaştı. Rakibi ile 2-2 berabere kalan Karadeniz temsilcisi, ligin bitimine üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 38 yıl aranın ardından mutlu sona ulaşan Trabzonspor, böylelikle tarihinin yedinci şampiyonluğunu kazandı. Ancak Trabzonspor’un tarihi şampiyonluğu, maç önü ve sonrasında yaşanan olayların gölgesinde kaldı. 

Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşan Trabzonspor’un Antalyaspor maçı öncesi tribünde açtığı pankart, Fenerbahçe Kulübü’nün tepkisini çekti. Pankartta bordo-mavili ekibin teknik direktörü Abdullah Avcı’nın omzundaki silahta Fenerbahçe’nin sembolü “Kanarya”nın olması, sarı-lacivertli camianın konu hakkında açıklama yapmasına sebep oldu. 

Fenerbahçe’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada “Savcılar göreve! Terör örgütünün duruşunu sahiplenen, takım otobüsüne yapılan saldırıyı meşrulaştıran, toplumu kin, nefret ve ayrışmaya sürükleyen bu pankartın, tribünde yer almasına izin verenler hakkında savcıları göreve çağırıyoruz. Halkı, taraftarları birbirine düşüren Trabzonspor Kulübü’nün yaptıklarının karşılıksız kalmaması için Türkiye Cumhuriyeti savcılarını göreve davet ediyoruz. Bir şehir takımı, milyonlarca taraftarı olan ülkenin değerine saldırıyor. FETÖ ağzıyla konuşuyor, silahlı saldırıya gönderme yapıyor” ifadeleri kullanıldı. 

Fenerbahçe’nin #SavcılarGöreve ve #HesapSoracağız etiketlerini kullanarak yaptığı paylaşımlar:

Fraport TAV Antalyaspor kalecisi Ruud Boffin’in darp edildiği iddiası

Trabzonspor-Fraport TAV Antalyaspor maçı 2-2 berabere sürerken; uzatma dakikalarında bordo-mavili taraftarların bir bölümü, hakem Atilla Karaoğlan’ın son düdüğünü çaldığını sandı ve sahaya girdi. Fraport-TAV Antalyaspor forması giyen futbolcular, söz konusu bölümde orta sahada polisin oluşturduğu kordona sığınmak zorunda kaldı. Taraftarların tribüne dönmesinin ardından mücadelenin geri kalanı oynandı.

A Spor’dan Koray Baloğlu’nun haberine göre Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin, maç devam ederken sahaya giren taraftarların futbolcuları Sherel Floranus ve kaleci Ruud Boffin’i darp ettiklerini söyledi. Çetin, “Sahaya giren bazı taraftarlar futbolcularımız Floranus ve Boffin’e vurdu. Türk futbolunu kaosa sokmamak için takımı sahadan çekmedik. Verilecek cezanın takipçisi olacağız. Trabzonspor’un şampiyonluğunu tebrik ederiz” diye konuştu.

Bağdat Caddesi karıştı

Trabzonsporlu taraftarlar, Türkiye’nin birçok ilinde şampiyonluk coşkusunu yaşamak için sokaklara indi. Ancak İstanbul’un Kadıköy semtine bağlı Bağdat Caddesi’nde Fenerbahçeli taraftarlar ile şampiyonluk kutlaması yapmak isteyen Trabzonsporlu taraftarlar arasında gerginlik yaşandı. NTV’nin aktardığı bilgiye göre, Trabzonspor’un şampiyon olması üzerine yaklaşık 300 kişilik Fenerbahçe taraftarı Bağdat Caddesi’nde toplandı. Trabzonspor taraftarlarının caddeye Trabzonspor bayrağı asmak istemeleri, Fenerbahçe taraftarları tarafından engellendi.

Fenerbahçeli bazı taraftarlar, Bağdat Caddesi’nde araç kontrolü yaptı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.