Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (2 Mayıs 2022): Liderlerin bayram mesajları | Vatandaşın bayram ekonomisi

Ramazan Bayramı’nın başlamasıyla siyasî partiler arasındaki bayramlaşma programı belli oldu. Ana muhalefet partisi CHP bütün partilerle görüşecek. İYİ Parti ise MHP ve HDP ile görüşmeyecek.

Türkiye enflasyonu öncesinde gösterge niteliğindeki İstanbul enflasyonu açıklandı. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) verilerine göre İstanbul’da nisanda önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 11,36, toptan fiyatlar ise yüzde 5,33 arttı. Yıllık artış ise perakende fiyatlarda yüzde 80 olarak gerçekleşti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Türkiye’nin bir yandan Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşta arabuluculuk rolü üstlendiğine dikkat çekerken; diğer yandan Rus turistleri ağırlamak için hazırlık yaptığını belirtti.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope yorumcusu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Levent ile İTO’nun açıkladığı enflasyon rakamlarını ve vatandaşın cebine yansıyan ekonomik durumu konuşacağız.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.