Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 35. hafta heyecanı sona erdi: Beşiktaş, geriden gelip kazandı – Galatasaray, evinde mağlup

Süper Lig’de 35. hafta heyecanı sona erdi. Yukatel Kayserispor’a konuk olan Beşiktaş, rakibini 3-2 yenerken Galatasaray, evinde Demir Grup Sivasspor’a aynı skorla mağlup oldu.

Beşiktaş, Kayseri deplasmanından üç puan ile döndü

Beşiktaş, Süper Lig’in 35. haftasında deplasmanda Yukatel Kayserispor ile kozlarını paylaştı. 23. dakikada Mame Thiam’ın attığı penaltı golü ile öne geçen ev sahibi ekip, Kadir Has Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Beşiktaş, 50. dakikada Serdar Saatçi ile beraberliği yakalarken 75. dakikada Georges-Kevin N’Koudou ile üstünlük sayısını buldu. N’Koudou, bu golden sadece üç dakika sonra takımına penaltı kazandırdı ve beyaz noktanın başına geçti. Fransız yıldız, penaltıdan fileleri sarsarak kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti. Maçın skorunu ise Cardoso belirledi. Öte yandan Beşiktaş’ta 83. dakikada Montero, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 

Yukatel Kayserispor’u 3-2 ile geçen Beşiktaş, bu galibiyetinin ardından puanını 54’e yükseltti. Ev sahibi ise 43 puanda kaldı. Beşiktaş, önümüzdeki hafta derbide Fenerbahçe’yi sahasında konuk edecek. Yukatel Kayserispor ise Gaziantep FK ile deplasmanda kozlarını paylaşacak.

Valerien Ismael göreve geldikten sonra rakip ceza sahasında topla en fazla buluştuğu Süper Lig maçını oynayan Beşiktaş (39), Fransız teknik adam yönetimindeki ilk deplasman galibiyetini Kayserispor’u yenerek aldı. 

Serdar Saatçı, Beşiktaş formasıyla kariyerindeki ilk golü Kayserispor filelerine gönderdi. 

Galatasaray, evinde mağlup

Galatasaray, Süper Lig’in 35. haftasında Demir Grup Sivasspor’u konuk etti. NEF Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Galatasaray, 10. dakikada Bafetimbi Gomis’in golü ile öne geçti. Ancak dakikalar ilerledikçe oyunda dengeyi sağlayan Demir Grup Sivasspor, Mustapha Yatabare’nin attığı gol ile soyunma odasına 1-1 eşitlik ile gitmeyi başardı. 

Yatabare’nin golü ile moral bulan Demir Grup Sivasspor, ikinci yarının hemen başında Ulvestad ile öne geçti. Bafetimbi Gomis’in 58. dakikadaki penaltı golüne ise Ahmet Oğuz yanıt verdi. Tecrübeli sağbek, ceza sahası sağ çaprazından nefis bir şuta imza atarak kaleci Fernando Muslera’yı avladı ve takımına galibiyeti getiren isim oldu. 

Demir Grup Sivasspor’a 3-2 mağlup olan Galatasaray, 47 puanda kaldı. Sivasspor ise puanını 48’e yükseltti. Galatasaray, gelecek hafta Medipol Başakşehir’e konuk olacak. Rıza Çalımbay’ın ekibi ise Kasımpaşa’yı ağırlayacak. 

Demir Grup Sivasspor, Süper Lig tarihinde Galatasaray’ı deplasmanda ilk kez mağlup etti.

Süper Lig tarihinde toplamda en fazla gol yediği sezonu yaşayan Galatasaray (35 maçta 50 gol), maç başına ise 2015/16’nın (1.44) ardından en yüksek ortalamasına ulaştı.

Süper Lig’de 35. haftada oynanan karşılaşmalar:

Süper Lig’de 35. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.