Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD ile Ermenistan arasında nükleer işbirliği anlaşması imzalandı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Stratejik Sivil Nükleer İşbirliği’ne ilişkin anlaşmaya imza attı. Blinken anlaşmanın ardından yaptığı açıklamada, “Bu anlaşma, ABD ve Ermenistan’a yeni işbirliği yolları açmaktadır” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan dün (2 Mayıs) başkent Vaşington’da bulunan Dışişleri Bakanlığı’nda bir araya geldi. Blinken ve Mirzoyan, Stratejik Sivil Nükleer İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı’nı (MOU) imzaladı.

Blinken MOU’nun imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Bu anlaşma, Ermenistan ile ABD arasında yeni işbirliğinin yollarını açıyor, aramızdaki ilişkiyi de güçlendiriyor” dedi. Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan da Vaşington ile Erivan arasındaki diplomatik ilişkilerin 30. yılını kutladıklarına dikkat çekerek, “Bu yıllarda demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi ortak değerlere dayalı çok güçlü ilişkiler kurmayı başardık” diye konuştu.

ABD’nin Ermenistan enerji sektörünü geliştirme konusundaki desteklerini takdir ettiklerini belirten Mirzoyan, “Bölgemizde barış ve istikrarı hedefleyen ortaklığımızda, ABD’nin önemli rolünü vurgulamak istiyorum” dedi.

Kaynak: Dışişleri Bakanlığı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.